Stylish AF: dit zijn de jeans die je moet hebben

exc-577ea1e19f74569483d020af

Scroll this

Jeans, het blijft een lastige kwestie. De één draagt z’n spijkerbroek strak om de kuit en de ander heeft liever wat ademruimte. Of ga je toch liever voor die nette chino? Kortom, de spijkerbroek is één van de meest essentiële basics voor je garderobe, maar welke moet je echt in de kast hebben?

Om daarop een antwoord te geven hebben we de hulp van Tosca ingeschakeld. Zij is een expert als het aankomt op jeans. En dan zeker op het gebied van de mannenjeans. Ze verkoopt ze niet voor niets al jaren met veel succes. Dus met haar advies kun je er zeker van zijn dat je dit seizoen niet voor lul loopt.

Tosca: Met de volgende denims kun je blijven combineren en ga je vrijwel nooit de mist in. Vergeet niet dat jeans nooit uit de mode raakt, en je het eindeloos kunt combineren, zowel casual als netjes.

Go Black

Een zwarte, goed aansluitende, spijkerbroek is absoluut onmisbaar in je garderobe. Aan de ene kant is deze te combineren met t-shirts voor een lekkere ‘street’-stijl, maar aan de andere kant gaat hij ook erg goed samen met nette overhemden of een colbert. Wat je nu veel ziet in het straatbeeld is de ripped jeans. Hierbij zijn de knieën van je broek gescheurd. Dit is echter niet voor iedereen weg gelegd! Ik adviseer om je zwarte jeans vooral netjes te houden voor de gelegenheden waar je hem voor nodig hebt. Je kunt beter uit een ‘gewone’ jeans scheuren want de ervaring leert dat een gescheurde zwarte jeans vaker in de kast blijft liggen.


Jog jeans

Sinds eind 2014 is er een nieuwe jeans op de markt. Het kan zijn dat je hier nog niet van gehoord hebt, want erg veel bekendheid heeft hij nog niet verkregen, maar ik vertel je er graag wat meer over: de jog jeans. Dit is een spijkerbroek maar van geweven katoen. Nu hoor ik je denken: “geen idee waar ze het over heeft, alle spijkerbroeken zijn toch van katoen?” Dat is waar, maar de wijze waarop deze broek in elkaar is gezet, is toch anders. Het weefproces wordt bij het maken van Jog jeans ietwat anders. Hierdoor blijven de vezels van de stof zacht met als resultaat een joggingbroek die eruit ziet als een jeans. Ja, echt waar! Deze broek is er in verschillende wassingen zodat je hem zowel netjes als casual weer kunt combineren. Ook is het dankzij de stof een enorm lekkere stretch broek. Vind je de overstap tussen je zachte chino of joggingbroek naar een jeans te groot? Probeer dan deze eens.


Clean grey

Stijlvol en heel tof met een paar nette schoenen. Ga voor een strak model zonder wassing of juist een lossere fit met een hele lichte wassing. Dit is een leuke jeans om te dragen met een jeans overhemd. Ben je wel een daredevil dan kan blauw op blauw toch ook heel cool zijn, laat je hierover wel adviseren voordat je alles aanschaft. Experimenteer eerst eens met een grijze jeans voordat je deze combineert met andere denim producten.


Ripped

Zoals we al aangaven bij Go Black, het is nu vrij hip als je broek van ellende bijna uit elkaar valt. Maar let op: het moet wel duidelijk zijn dat het de bedoeling is en niet dat je al maanden op straat hebt geleefd. Vind je het wat ver gaan om je beenharen er doorheen te laten zien, zoek dan een model waar achter de gaten nog een extra lapje stof gestikt is. Even een klein adviesje bij deze broek: draag hieronder sneakers. Wil je het ‘street’-stijltje helemaal afmaken, zorg dan voor een long fit tee. Dit zijn gewone t-shirts die wat langer uitvallen.


Raw Jeans

Het laatste proces in het maken van jeans, is het wassen ervan. Dit bepaald de kleur en natuurlijk de eventuele wassing. Bij raw jeans laten ze die laatste stap weg. Je krijgt hierdoor een ruwe look en de broek zal volledig gepersonaliseerd worden gedurende het gebruik ervan. Afhankelijk van hoe je met je broek omgaat, zullen er details ontstaan die je bij geen enkele andere broek terug ziet. Let wel op, want bij dit soort broeken zit een behoorlijke gebruiksaanwijzing. Nou kunnen wij begrijpen dat jij daar niet echt op zit te wachten, maar als je de stappen netjes volgt zal de broek uiteindelijk een onderdeel van je worden. Je wilt hem nooit meer uit!

 

 

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *