Stylish AF: herfst outfits

exc-59e8ddbcfe54efc4ca88ff59

Scroll naar beneden

De dagen worden korter, de zomer lijkt voorbij (maar ik blijf positief). De R zit weer in de maand en het seizoen en dat betekent dat de modewereld weer uit zijn voegen knalt met nieuwste trends voor het najaar. En ik help je graag aan wat aanvullende tips voor je garderobe.

Kleuren

Ook aankomend seizoen blijven er verschillende kleuren in het straatbeeld. Omdat het weer wat grijzer wordt, verandert dit beeld natuurlijk wel. Het kleurenpalet wat je in de herfst en winter tegenkomt blijft heel veelzijdig. Al sinds vorige winter vind je steeds meer het blauw en groen in de winkels. Ook bekend als de petrol kleur, door merken beschreven als midnight blue of midnight navy. Burgundy, wijnrood, oftewel donkerrood is een kleur die vrijwel iedere herfst en winter terug komt, evenals indigoblauw. Army groen, met of zonder print mag ook dit najaar. Bovenstaande kleuren zijn ideaal te combineren op een goeie blauwe jeans. Niet helemaal nieuw maar wel gewaagd is geel. Niet de tropische versie maar iets donkerder. Denk aan okergeel en mosterdgeel. Pas wel op met deze kleur want niet iedereen kan hiermee wegkomen. Gelukkig is er een oplossing: er zijn ook broeken in deze kleur te verkrijgen. Combineer je gele broek of trui met grijs of blauw. Zo hou je je outfit rustig en simpel.

Laagjes

Naarmate het kouder wordt, kun je ervoor kiezen om weer voor de laagjes look van vorig jaar te gaan. Het item dat je deze herfst hiervoor niet mag missen is een cardigan, oftewel het vest met knoopjes. Dit vest maakt bijna elk jaar weer een comeback in het najaar en ik ben er persoonlijk groot fan van. Met een t-shirt eronder hou je je look casual, maar met een overhemd kun je dit vest ook naar kantoor dragen.

Sport

Goed of slecht nieuws, de sportwereld is in opmars. Iedereen wil gezonder leven, meer sporten en merken spelen hier goed op in. De prijs van een goed joggingpak is overigens ook best goed te doen. Vind je een heel joggingpak teveel? Combineer de broek eens met een colbert als je durft. Een jeans jasje met je klassieke witte T-shirt voldoet natuurlijk ook. Het vest van het pak, kun je voorlopig ook als jas gebruiken. De stof is dik maar ademt goed!

Branding

Branding stays trending! Laat zien wat je draagt, merken schreeuwen graag met hun naam en dat mag weer gezien worden. Denk aan T-shirts, of een lekkere trui met het merk groot geprint. Wordt het te koud voor alleen een T-shirt? Los dit op door lekker old school een shirt met lange mouwen eronder te dragen, the nineties are back! Of heb je dat spijker overhemd nog? Deze kan ook los gedragen worden over je T-shirts.

Sportief meets retro, of toch stoer?

Ik kan je natuurlijk niet achterlaten met nieuwe outfit ideeën zonder schoenen tips. De witte sneaker kan altijd, al krijgt hij er deze winter een goeie variant bij: de gehele zwarte sneaker. Voor het model hou je het retro! Zwart is overigens lekker simpel in het onderhoud en je hoeft niet bang te zijn dat ze vies worden. Ben je sneaker moe of is dit niet jouw ding? Ga voor army boots. Stoere veterlaarzen die tegen een stootje kunnen.

Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd!

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram