Dit is ‘em: de Mercedes AMG GT3 zonder turbo’s!

exc-54f06be2e4b031e068b4e6f6

Scroll this

Eerder zagen we de teaser al voorbij komen en gister lekte de rest van de plaatjes al, maar nu is het officiëel. De AMG GT3 komt eraan en zal verdomt veel gaan lijken op de standaard AMG GT. Zowel van binnen als van buiten.

Juist, er wordt dus bar weinig aangepast aan de wagen om hem raceklaar te maken. Natuurlijk wordt er flink wat gewicht bespaard door het vervangen van reguliere panelen door carbon fiber panelen, maar belangrijker is dat de GT3 een andere motor krijgt dan de GT. Deze veranderd namelijk van de standaard 4.0 liter V8 naar de bekende 6.3 liter V8 zonder turbo’s. Dit blok is bekend omdat hij nu ook gebruikt wordt voor de SLS AMG GT3 . Dit blok is gekozen omdat hij wat minder onderhoudsgevoelig is en toch nog tussen de 550 en 600pk eruit weet te persen.

Maar het belangrijkste dat de weinige aanpassingen aangeven is het feit dat de racewagens van AMG wel heel dichtbij de straat legale versies liggen. Wanneer je dus een AMG GT voor de deur hebt staan, kun je er vanuit gaan dat ze bij AMG tot het limiet zijn gegaan om de prestaties en het weggedrag zo goed mogelijk te maken.

Het belangrijkste voor ons is dat de wagen er rete strak uitziet en dat het oude vertrouwde dikke V8 geluid onveranderd blijft.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *