De Thunderbolt. Een Aston Martin Vanquish V12 door de ogen van Henrik Fisker

exc-55093d18e4b05ef9ded49b6e

Scroll this

Oud Design-directeur van Aston Martin Henrik Fisker is aan de slag gegaan met de Vanquish V12. Dit deed hij samen met Galpin Auto Sports en daaruit kwam de Thunderbolt. Een auto die op het eerste gezicht niet veel verschilt van het origineel, maar niets is minder waar.

Zo ligt de Thunderbolt 15mm lager en rolt hij op 21 inch aluminium velgen. Ook heeft hij wat meer golven in de body welke overigens gemaakt is van Carbon Fiber. Daarnaast heeft de Thunderbolt een glazen panoramadak, een wrap around achterraam en is de binnenkant volledig afgewerkt in Natuzzi leer. Ook vind je daar een 11,6 inch Panasonic curved touch screen en een Maurice Lacroix Skeleton dash clock. Mocht je dorst krijgen onderweg, dan heb je geen cup-holder, maar wel een wijnflessen-houder. Want als je rijk bent dan mag je gewoon aan de alcohol onderweg. 

De Thunderbolt heeft overigens de standaard V12 onder de motorkap, dus qua geluid en performance zit het zeker wel goed. Het is alleen zo jammer dat dit model een design study is en dat deze prachtige wagen daarom nooit in productie zal gaan. Tenzij je genoeg geld hebt om er een op commissie te laten maken, dan willen Galpin en Fisker er misschien nog wel een maken. 

 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *