Verrassing: De nieuwe Ferrari J50 special edition

Scroll this

Geheel uit het niets dropt Ferrari even het doodleuke nieuws dat ze met een speciale editie van de 488 Spider komen: de J50. Dat om te vieren dat ze inmiddels alweer 50 jaar actief zijn in Japan. Er zullen er maar 10 gemaakt worden en hij ziet er wel heel apart uit.

En met apart bedoel ik awesome, maar compleet onverwachts. De J50 (J voor Japan en 50 voor het aantal jaar) heeft een compleet nieuwe styling meegekregen. Waarom weet alleen de ontwerper. Ook is het motorblok van de 488 wat gekieteld en produceert deze nu 20pk extra.

The Ferrari J50 is a two-seater, mid-rear-engined roadster that marks a return to the targa body style evocative of several well-loved Ferrari road cars of the 1970s and 1980s.

Created by Ferrari’s Special Projects department and designed by the Ferrari Styling Centre team in Maranello, just 10 examples of the J50 will be built and, in the spirit of Ferrari’s fuori serie tradition, each one will be tailored specifically to the customer’s requirements.

— Iemand van Ferrari

Ik zal niet gaan beschrijven wat voor vormen en lijnen ik allemaal in de J50 terugvindt, want de foto’s spreken meer dan voor zich. Het ding ziet er gewoon heel erg gaaf uit en als dit de toekomst van Ferrari gaat worden, dan kiezen ze wat mij betreft een goede richting.

Voor de rest heeft Ferrari nog geen specs vrijgegeven dus weet nog niemand wat die extra 20pk voor impact heeft. Ook is de prijs niet bekend gemaakt, maar je weet wat men zegt: “als je naar de prijs moet vragen, dan kun je het niet betalen”. Oh, en of je er ooit een op straat zult gaan zien valt ook nog maar te bezien, want het lijkt erop dat alle 10 de J50’s exlusief voor Japan bedoeld zijn. In dat geval hebben moeten we het doen met de foto’s…

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *