De nieuwe McLaren 570GT is geen keiharde supercar

exc-56cdb9ca59827e0ad1974f4e

Scroll this

Het is altijd goed nieuws als McLaren met iets nieuws komt. Meestal betekend dit namelijk dat ze weer een ziek racemonster met allerlei geweldige technische snufjes op de markt brengen. Dit keer niet. Dit keer komt het bedrijf namelijk met een uiterst comfortabele Grand Tourer.

En in een Grand Tourer, de naam zegt het al, hoor je lekker te touren. Lange afstanden afleggen in heerlijk comfort. En daarom vind je in deze McLaren bijvoorbeeld een 1,280-watt, 12-speaker Bower & Wilkins stereo systeem zodat je naar muziek in plaats van de motor kunt luisteren. Ook is de motor afgedekt met een extra bagage vak. Dat raam dat boven de motor zit, laat je deze keer dus helemaal geen motor zien, maar kan open geklapt worden als een soort van achterklep. Zo kunnen de koffers enigszins makkelijker geplaatst worden.

Daarnaast zijn de stoelen niet van karig carbon, maar zijn ze bedekt in een mooi laagje leer. Net als zo’n beetje het hele interieur trouwens. En als laatste heeft de GT een panoramisch glazen dak. Want de hele tijd naar die rechte weg voor je staren is ook niet erg comfortabel. Plus, het is ook nog eens erg handig bij stoplichten. Hoef je niet oncomfortabel naar voren te leunen.

En al dat comfort komt zonder dat je hoeft in te leveren op prestaties. Onder het bagage vak ligt gewoon een 3,8 liter V8 met twee turbo’s die goed is voor 570pk. Daarmee klap je binnen 3,4 seconden naar de 100 km/u en kun je comfortabel laag vliegen met een topsnelheid van 328 km/u.

En wat moet dat alles gaan kosten? Geen idee, maar je weet hoe het werkt: als je moet vragen naar de prijs, dan kun je het niet betalen. Maar goed, wil je de prijs echt weten, dan moet je wachten tot de beursvloer van de Autosalon in Genève op 3 maart open gaat en McLaren meer laat weten over deze wagen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *