Koopgids: de Fiat Multipla

exc-56d704eb2b8ddec113c7763e

Scroll this

Dus je bent op zoek naar een lekkere ruime auto. Bij voorkeur een met meer dan twee stoelen voorin en met een beetje een rare hoge instap. Dan wil jij een Fiat Multipla! Maar waar moet je nou op letten bij de aankoop van dit kekke karretje?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: let op brandbaarheid. Ga dus bij voorkeur een benzinemodel. Die fikt beter. Nu denk je vast dat dit een beetje een vreemde insteek is, maar dat is het echt niet. Laat het me je uitleggen. De Fiat Multipla is een van ’s werelds lelijkste voertuigen. Zo lelijk dat mensen letterlijk blind zijn geworden door ernaar te kijken (niet echt). De brandbaarheid is dus van groot belang omdat jij, na de aankoop van dit monsterlijke ding, hem in de fik gaat zetten. Ja echt, je gaat hem in een vuurbal veranderen. Waarom? Omdat je hiermee iedereen, inclusief jezelf een groot plezier doet. Hoe minder van deze ‘klassiekers’ het straatbeeld vervuilen en mensen verblinden, hoe beter.

Maar even serieus. Naast dat dit een lelijke vierwieler is, is hij Italiaans. En dat houdt in dat ie extreem onbetrouwbaar is. Fans van Italiaanse auto’s noemen dat ‘charisma’. En de enige die blij wordt van dat ‘charisma’, is de garage waar je heen gaat om dit ‘charisma’ te laten repareren. Dus tenzij je zin hebt in een leuk fikkie, kun je beter slim zijn en bijvoorbeeld iets Duits kopen. Misschien zelfs iets met een echte hoge instap en iets waarvan je niet blind wordt als je ernaar kijkt.

 Nu ben je blind.
Nu ben je blind.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *