Aston Martin en Zagato vieren 50 jaar samenwerking met de Aston Martin Vanquish Zagato

exc-573f0faf0442620ca05cb314

Scroll this

Aston Martin en Designbureau Zagato kunnen al meer dan 50 jaar prima door een deur. Dat moet natuurlijk gevierd worden met een zeer speciale vierwieler: Aston Martin Vanquish Zagato. En ja, de wagen ziet er toffer uit dan dat de naam doet denken.

De twee bedrijven kozen ervoor om een Vanquish eens goed te verbouwen voor dit speciale project. Als eerste werd de V12 motor wat gekieteld naar precies 600pk en werden de rij-eigenschappen verbeterd. Wat dat precies inhoudt is niet duidelijk, maar je gelooft deze lui toch wel op hun woord. Toch?

Naast wat onderhuidse upgrades heeft de Vanquish duidelijk wat uiterlijke aanpassingen moeten doorstaan. Kijk maar eens naar de achterkant. Die is wellicht het meest hardhandig aangepakt want van de originele look is weinig over. De Zagato invloed komt zeer goed terug in de voor hen zo tekenende specifieke achterlichten. Daarnaast zie je ook nog eens heel veel carbon fiber in de vorm van een diffuser.

De voorkant is wat minder heftig aangepakt. Vooral de grille is wat veranderd. Deze is wat breder uitgetrokken en is voorzien van twee (mist)lampen. Ook hier zie je weer wat carbon fiber terugkomen. De front splitter is hier namelijk van gemaakt.
Ook binnen is het nodige koolstofvezel verwerkt en is de rest gehuld in brons leer. Het geheel is afgewerkt met de nodige Z-logo’s.

De Aston Martin Vanquish Zagato wordt dit weekend voor het eerst aan het publiek getoond op het prachtige Villa d’Este nabij Rome.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *