BRABUS maakt ’s werelds meest krachtige cabrio: de BRABUS S 850 Cabrio

exc-5768fd81b8a79b8b9f4888db

Scroll this

BRABUS mag dan uitvinder van de wansmaak zijn wanneer het op autostyling aankomt, een ding wat ze goed kunnen is maximale powerrrrr uit een motorblok halen. Deze nieuwe cabrio, welke gebaseerd is op een Mercedes-Benz S-Klasse, produceert namelijk 850 paarden.

Om van een S-Klasse de snelste cabrio ooit te maken, moet er natuurlijk wat gebeuren. Zeker gezien de snelste AMG versie van Mercedes-Benz maar 630pk produceert. Dat komt nog niet in de buurt van de 850pk die de BRABUS produceert. En dat is er nog een verschil. AMG haalt al die power uit een 6-liter Twin Turbo V12. BRABUS koos als basis de zwakkere S63 4-Matic cabrio welke het moet doen met een 5.5-liter Twin Turbo V8 met maar 585pk.  BRABUS heeft dit blok uit de S63 gesloopt en er het nodige aan gedaan om er een 6.0-liter V8 met twee turbo’s van te maken. Het resultaat is niet minder dan 850pk en 1.450Nm aan trekkracht. Krachtiger dan de V12 van AMG. De tuner doet dan ook erg stoer dat de snelheid gelimiteerd is op 350 kilometer per uur omdat de banden simpelweg niet meer aankunnen.

Van een visueel standpunt is deze nieuwe BRABUS S 850 Biturbo Cabrio eigenlijk best aantrekkelijk. Dat komt dan ook vast omdat er weinig aan gesleuteld is. Er zijn wat extra carbon fiber details toegevoegd en rolt de wagen op speciaal gemaakte 21-inch velgen. Het echte spektakel begint pas onder de motorkap want daar vind je goud. Veel goud. Dus als eigenaar kun je niet alleen zeggen dat je de snelste 4-zitter cabrio ter wereld bezit, maar kun je ook je rijke vriendjes jaloers maken omdat jij goud onder de motorkap hebt en zij het moeten doen met iets an titanium of zo.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *