De Dodge Challenger SRT Demon trekt wheelies

exc-58ee5ba79de4bbfd3a8d757e

Scroll this

Jep, dat lees je goed. De grote broer van de Hellcat trekt letterlijk wheelies en is daarmee de eerste productie wagen die dat überhaupt kan. Niet heel vreemd als je leert dat deze satanische wagen 840pk op de achterwielen heeft staan.

De Demon is uitgerust met een supercharged 6.2-liter HEMI Demon V8 welke ’s werelds krachtigste V8 productiemotor ooit is. Hierdoor racet dit monster binnen 2,3 seconden door de 100km/u grens. Dat is sneller dan een Bugatti Chiron! En ja, hij trekt bij het optrekken een wheelie van ongeveer 90 centimeter. Hoe vet is dat?!

Natuurlijk is de belachelijk krachtige motor hoofdverantwoordelijke voor deze snelheid, maar Dodge heeft de auto ook flink gestript. Hierdoor is hij ongeveer 100 kilo lichter dan de Hellcat. En als ik het heb over gestript, dan bedoel ik ook gestript. Standaard krijgt de koper namelijk maar 1 stoel in de auto. Die staat natuurlijk recht achter het stuur, maar iemand meenemen kan dus niet. Er is geen bijrijdersstoel en ook geen achterbank. Ook het tapijt, geluidsisolatie en de stereo zijn niet geïnstalleerd. Maar gelukkig weet Dodge ook wel dat niet iedereen met alleen, oncomfortabel en doof met zijn Demon gaat rondrijden en daarom zijn alle stoelen en afwerking als opties terug te plaatsen. Dit tegen de debiele kosten van $1 per optie. 

Om het af te maken krijgt de koper de optie om een Demon Crate aan te schaffen na de aankoop van de Demon zelf. Ook deze optie kost $1 en is deze investering meer dan waard want hiermee krijg je toegang tot de volledige potentie van de toch al buitensporige wagen.

Demon Crate Carrying Exclusive Components

The Demon Crate, available to buyers of the Dodge Challenger SRT Demon, contains components that fully unleash the car’s potential at the drag strip and is fully customized with the buyer’s name, VIN and serial number.

The Demon Crate contains:

Direct Connection Performance Parts:
Performance powertrain control module with high-octane engine calibration
Replacement switch module containing high-octane button
Conical performance air filter
Passenger mirror block-off plate
Narrow, front-runner drag wheels
Demon-branded track tools:
Hydraulic floor jack with carrying bag
Cordless impact wrench with charger
Torque wrench with extension and socket
Tire pressure gauge
Fender cover
Tool bag
Foam case that fits into the SRT Demon trunk and securely holds the front runner wheels and track tools
The Demon Crate is further customized with the buyer’s name, VIN and serial number.

Dodge heeft nog niet gezegd hoeveel Demons ze zullen gaan bouwen en hoeveel geld je mee moet nemen om er een te kunnen kopen. Oh, en voor ik het vergeet: De Dodge Challenger SRT Demon heeft ook het wereldrecord voor de grootste luchthapper op een motorkap van een productiewagen. Het is maar dat je het weet.