Deus Ex Machina doet Pikes Peak op deze custom Ducati Hypermotard

exc-5970b03abf629a8296fa6918

Scroll naar beneden

De Pikes Peak Hill Climb staat voor weel mensen op de bucketlist. Niet gek, want het is een van de meest bekende en meest epische races die er bestaat. Dit geldt ook voor Deus Ex Machina motorenbouwer Michael Woolie. Hij is al 11 maanden bezig met zijn Ducati Hypermotard uit 2014 zodat hij volgend jaar zijn droom kan verwezenlijken: de top van Pikes Peak behalen.

Een van de eerste dingen waar Woolie aan dacht toen hij begon met bouwen was het feit dat de lucht een stuk dunner is bovenaan de berg. Dat betekent dat er heel veel power verloren gaat naarmate de top dichterbij komt. Daarom moest het Hypermotardblok vervangen worden voor een afkomstig uit een 1198RS. Een powerboost van 98 naar 200pk. Dan is het ineens niet zo vervelend als je een paar paardjes meer of minder hebt.

Maar toch was dat niet voldoende. De bouwer was van mening dat het motorblok, ook in omstandigheden met dunne lucht, goed moest blijven presteren. Woolie bouwde een custom RAM luchtinlaat van carbonfiber met openingen die zich naast de voorvork bevinden. Zodoende wordt er meer lucht naar het blok gestuurd waardoor de prestaties optimaal blijven.

Daarnaast werd de fiets ongeveer 40kg lichter gemaakt doordat er verschillende onderdelen werden vervangen door carbon fiber stukken en werd de benzinetank opnieuw gemaakt, maar dan van aluminium. Hierdoor kwam het power to weight ratio op een prima 1,26pk per kilo. Om het geheel wat extra grip te geven installeerde Woolie nog wat F1 spoilers.

Hier nog wat overige specs:
– Traction control verwijderd
– Racing wiring harness met MicroTech ECU
– Custom chromolly subframe
– Carbon fiber number plate en tail section gemaakt door Woolie
– Custom met de hand gemaakt uitlaatssysteem
– BST Carbon wheels met BrakeTech gietijzeren rotors
– Fiets is 3cm verlaagd en heeft Andreani voorvork cartridges.
– Saddlemen custom zit.

De afwerking komt in een prachtige volle rode laklaag. Daarna moet er nog uitvoerig getest gaan worden om zowel rijder Woolie als de fiets helemaal klaar te stomen voor het bucketlist event. Het is dus ongetwijfeld niet het laatste wat we van beide gaan vernemen.

Meer info over het project vindt je op de site van Deus Ex Machina.