Ask Dennis: een reactie van een echte Peugeot rijder

exc-59a6ee4259cc68b2a8291a83

Scroll this

Het is duidelijk dat ik geen grote fan ben van Peugeot. Volgens veel eigenaren is dat compleet ongegrond. Nu kreeg ik een email van Suat, een heuse Peugeoteigenaar. Hij wilde zijn ervaringen met het Franse merk met me delen. Ik moest daar heel erg om lachen. 

Enige tijd terug schreef ik een artikel over Peugeot. Of eigenlijk gaf ik antwoord op een veel aan mij gestelde vraag: wat is er mis met Peugeot?Β Suat Cebeci kocht een Peugeot en deelde zijn ervaring met mij, en nu ook met jou. Deze mail was namelijk te goed om niet te publiceren. Thanks, Suat en bedenk je maar: gedeelde smart is halve smart.

Voordat je verder leest: de auto hierboven is de bewuste Peugeot waar het verhaal over gaat

 Suat en zijn familie aan het begin van de vakantie (blij!) Suat en zijn familie aan het begin van de vakantie (blij!)

Fuck, Dennis, ge het gelijk wat Peugeot betreft, man. Verrek!

De enige reden voor aanschaf was voor ons de prijs toen we er een zagen. Dit terwijl we er niet eens naar op zoek waren in 2014. Een 308 uit 2008, met nog maar 120dkm. Van de eerste eigenaar, een liefhebber. Zoveel opties dat ik dacht, dit lijkt wel BMW 7-serie. De auto was als zijn kindje verzorgd, altijd binnen gestaan, alle facturen aanwezig. Fuck, ik mocht bijna geen proefrit maken! Ik dacht, dit wordt ‘m! Een prima auto waar wij jarenlang plezier van gaan hebben, lekka lekka!! 😊

Fuck me! Ik had het goed mis. Terwijl de turbo preventief vervangen zou zijn, is deze weer kaduuk gegaan, de elektrische pomp die er aan gekoppeld is ook en men vond twee scheuren in het  spruitstuk. De reparatie maakte me €1800 lichter, aminakoyim (“kutzooi”, in het Turks)!….

Nee, inderdaad. Je hebt gelijk, Dennis. Dat is bij lange na niet het enige probleem dat we hebben ervaren met deze mooie, maar Franse auto. Hoe weet je dat, toch? 😝

Dat ding verbruikt olie als de pest. Fucking 14 liter olie in 40dkm. Het is dat olie tegenwoordig goedkoop aan te schaffen is bij de Action (Shell en Valvotech) anders ging ik over de rooie. Kijk, we hebben dat ding voor €7.350 gekocht, destijds. En hebben er nu al €2.800 onkosten aan gehad….Dennis, niet lachen, man. Ik vind dit echt niet grappig. Doet pijn om onze centen zo te zien verdwijnen. 

…ja, klopt. Je hebt weer gelijk. Je lacht me weer uit, he? Ik wilde niet alle problemen “vertellen” omdat ik al dacht dat je me zou uitlachen. Maar hoe de fuck kon ik het weten? Ik bedoel, je zegt het zelf in je artikel: iedere Nederlander zou me voor gek verklaren als ik voor die Golf met tuinstoelen was gegaan!

 Suat's Peugeot aan het einde van de vakantie Suat’s Peugeot aan het einde van de vakantie

Op dit moment zit ik met het probleem dat dat ding een storing in het emissiesysteem aangeeft. Cilinder 1 en 4 geven problemen aan. De Peugeot Specialist komt er zelf niet uit. Ik durf dat ding niet naar de dealer te brengen omdat ik me zorgen maak dat we weer €1.500 lichter ben, straks. Ik krijg dit ding zo ook niet verkocht. Kan ik een ander niet aandoen. Wat nu?…

Trouwens, onze linker dagrijverlichting werkt ook niet. πŸ˜ž

Eigenlijk, nu ik er aan denk. Het is ook jouw schuld! πŸ˜ Waarom kom je nu pas met die fucking artikel van je? Hedde da nie eerder kunnen doen, jonguh?! (Ben een BrabanderπŸ˜‰)”

Suat, het spijt me dat ik je niet eerder heb kunnen waarschuwen, maar als mede BMW-liefhebber wil ik je wel graag een hart onder de riem steken en je een super-duper-awesome BMW goodie toesturen. Gelukkig ben je nu gewaarschuwd en hoop ik dat je volgende auto een prachtige BMW zal worden.

 De bewuste Peugeot met andere velgen De bewuste Peugeot met andere velgen