Alle Volvo V40 rijders zijn klootzakken

exc-56c377cb555986cf566e5e9a

Scroll naar beneden

Vergeet de debieliteiten van Peugeot bestuurders, en vergeet het idee dat alle Audi en BMW bezitters aso’s zijn. De enige echte klootzakken van de weg zijn de Volvo V40-rijders. 

En voordat ik van wal steek om uit te leggen dat ik het niet op prijs stel om telkens weer afgesneden te worden door een door het verkeer slingerende witte (want dat zijn ze allemaal) Volvo V40, moet ik eerst zeggen dat het niet aan de auto zelf ligt. De Volvo V40 is een best mooie auto om te zien. De styling van de vierwieler is prima geslaagd en met het vermogen zit het blijkbaar ook wel snor. Iets waar je achterkomt wanneer je bij het verkeerslicht staat te wachten. Zodra deze op groen springt, verschijnt er ineens een witte V40 uit het niets naast je. Deze zal je vervolgens op het verdrijvingsvlak, dat te eigenlijk te kort is, zo hard af te snijden dat je vol in de ankers moet. Dit omdat meneer er nog zo nodig voor moest.

 Heb je zo'n tuig-mobiel
Heb je zo’n tuig-mobiel

Maar zoals ik al zei ligt het niet aan de auto zelf. Het zijn de asociale Volvo-rijders ervan. Het zijn de alom bekende leaserijders die hun Audi A3 of BMW 3 Serie moesten afstaan en vervolgens schrokken van de bijtelling voor een nieuwe BMW of Audi. Dit tuig kwam er destijds erg snel achter dat een Volvo V40 financieel nogal aantrekkelijk was. Ze stapten massaal over naar het Zweedse merk om vervolgens de goede naam, die Volvo met moeite opbouwde, te verpesten. Precies zoals ze eerder ook deden voor Audi en BMW.

Zij zijn beter

Deze mensen hebben het idee dat ze met hun nieuwe auto, die niet van hen is, boven de rest van de plebs op de weg staan. Daarom mogen ze bij jan en alleman rechts inhalen, afsnijden en bumperkleven. Want hey, wat maakt een ongelukje meer of minder uit? Ze zijn toch all-risk verzekerd en als er iets gebeurt, dan stappen ze zo in de volgende vervangende wagen alsof er niets gebeurt is. Geen probleem joh. Oh, en dat ze de kans lopen om zichzelf dood te rijden of dat ze de mensen om hen heen permanent in een rolstoel kunnen helpen, tja, dat is iets waar het op dat moment natuurlijk niet om gaat. Hun auto is nieuwer, sneller en mooier. Zij zijn beter, verdienen meer en hebben daarom meer rechten dan andere weggebruikers. En omdat deze harde werkers zoveel overwerken heb ze dagelijks maar vijf minuten om van Amsterdam naar Den Helder te komen. Tijdsplanning is blijkbaar niet hun sterkste kant, maar te laat thuis komen is helemaal kut. Want koud eten in de ping flikkeren, dat doen ze niet. Dat doen alleen plebs en simpele kantoorpikkies.

 Gelukkig is hij veilig
Gelukkig is hij veilig

Maar dat is niet alles. Omdat ze zo’n haast hebben om op tijd thuis te komen, hadden ze bij het instappen geen minuut over om de mobiel te verbinden met de carkit. En klanten die een whatsappje sturen kunnen echt geen 10 minuten wachten. Maar dat is niet erg want de V40-bestuurder heeft als enige automobilist een bovenmenselijke gave om zonder op de weg te kijken met de mobiel te spelen. Daardoor kan dat mailtje dat net binnen komt ook inhoudelijk behandeld worden. Het gaat toch altijd goed. Waarom zou het nu fout gaan? En dan nog, als het fout gaat, dan staat er morgen weer een splinter nieuwe Volvo V40 in het wit voor de deur. Want die verzekering, die hebben ze wel goed geregeld. Of daar gaan ze tenminste vanuit. 

 Mooi geparkeerd. Precies in het vak.
Mooi geparkeerd. Precies in het vak.

Typische Volvo-rijder

Oh shit, de afslag! Bijna gemist doordat ze met de mobiel zaten te kutten. Maar geen nood, die is nog prima te halen. Hup, vol in de ankers en het stuur om naar rechts. Er wordt nog net geen lak van bumpers geschraapt terwijl ze over drie banen naar de uitvoegstrook vliegen en daar een vrachtwagen weten af te snijden. De leaserijder kijkt achterom en ziet dat ze met deze actie bijna een ongeluk hebben veroorzaakt, maar bijna is niet helemaal. Dat er vervolgens 45 kilometer file ontstaat is niet hun probleem. Hun klanten zijn tevreden en het eten is lauwwarm als ze thuiskomen en ze de auto verdeeld over twee parkeerplaatsen parkeren.

Het moge duidelijk zijn dat ik me nogal kan irriteren aan Peugeot-rijder. Maar de bestuurders van deze Franse misbaksels kunnen zichzelf tenminste nog verdedigen door te zeggen dat het niet aan hen lag, maar aan de crappy Franse auto. De witte Volvo V40-leaser kan dit niet. Volvo maakt degelijke wagens en de typische Volvo-rijder die er voorheen in reed was dit ook. Nu is dat helaas niet meer het geval, het grootste gedeelte van hen is een gigantische klootzak en dat is jammer

Submit a comment