Tag Heuer eert Muhammad Ali met een speciaal horloge

exc-5810af528419c2aabf6f8d66

Scroll naar beneden

Een van ’s werelds meest bekende sportmannen verdient het altijd om geëerd te worden. En dan zeker door een merk als Tag Heuer. De Zwitserse horlogemaker brengt 750 speciale edities en één zeer speciale editie van hun bekende Calibre 5 model op de markt.

De 750 speciale edities zullen in de standaard 43mm stalen behuizing van de Calibre 5 gestoken zijn. Het detailwerk zal daarentegen wel anders zijn. Het verschil zit hem onder andere in de Opaline zwarte wijzerplaat en leren band. Daarnaast zijn de cijfers gedrukt in wit en zijn ze natuurlijk voorzien van een lichtgevend materiaal. Dit alles geeft nog niet echt aan dat het een Muhammad Ali klokje is tot je kijkt naar de handtekening net boven de cijfers 30.

Draai het horloge om en je zult een gravering van Ali himself zien. Natuurlijk wordt hier ook nog duidelijk benadrukt dat het hier gaat om een tribute horloge en dat je hem tot 100 meter onder water kunt om houden. Handig om te weten.

Het gouden exemplaar is een stuk exclusiever want daarvan zal er maar één van bestaan. Deze versie zal geveild worden. De opbrengst van het hoogste bod zal in zijn volledigheid naar het Muhammad Ali Parkinson Centre gaan. Bij dit horloge krijg je een 30 kilo zware koffer waarin een paar authentieke bokshandschoenen zitten. Deze zijn gesigneerd door Muhammad en natuurlijk voorzien van echtheidscertificaat.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.