Deze heren houden de eerste supercar van Jaguar in leven

exc-5820b0c83e00be92418da50f

Scroll this

In 1988 kwam Jaguar met de toen snelste wagen ter wereld op de markt: de XJ220. Het was tegelijk de eerste echte supercar die het bedrijf maakte. Van de XJ220 zijn er minder dan 300 gemaakt en er zijn twee liefhebbers die hun leven wijden aan het op de weg houden van deze zeer zeldzame wagens.

De Jaguar XJ220 is nooit een groot succes geworden. Dat kwam niet helemaal door Jaguar zelf. De automaker beloofde dat de wagen een V12 en kreeg maar werd uiteindelijk geleverd met een 3,5 literTwin-turbo V6 met 540pk. Iets waar potentiële klanten niet gecharmeerd van waren. Diezelfde potentiële klanten zaten vermoedelijk ook in financieel zwaar weer want vlak na de lancering van de Jag begon er een economische crisis. Niet de beste tijd om een supercar te kopen. 

Maar sinds enige tijd begint de populariteit van de XJ220 weer een beetje toe te nemen. Dat is vermoedelijk voor een groot gedeelte te danken aan de heren Justin en Don Law van Don Law Racing die ervoor zorgen dat deze prachtige wagens op de weg kunnen blijven. Ze onderhouden, reviseren en herbouwen ze. En omdat Jaguar er geen onderdelen meer voor levert, maken ze deze gewoon zelf. 

De video hieronder is dan ook een mooi verhaal van passie, lef en doorzettingsvermogen. En misschien nog wel meer geloven in de potentie van een wagen die door de rest van de wereld eigenlijk al is afgeschreven.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *