Zo snel gaat een Audi RS6 met 800 pk met een kerstboom op het dak

Hennessey Performance

Scroll this

Vergeten een kerstboom te halen en je hebt een Audi RS6 met 800 pk voor de deur? Dan kunnen we je nu vertellen hoeveel tijd je nodig hebt om de boom op te halen.

Het is (bijna) kerst en je hebt ongetwijfeld al een kerstboom staan, want je bent geen domme ‘murikaan die alles op het laatste moment nog moet regelen. Nu laten de dames en heren bij Hennessy Performance wel vaker zien dat ze wel in die categorie vallen, maar dat komt nu een keer goed uit. De tuners maakten deze keer geen spuuglelijk onbestuurbaar en veel te krachtig monster, maar deden iets leuks.

Meneer Hennessey vroeg zijn vrouw namelijk of hij de schappelijkste auto van het bedrijf even mocht lenen voor een leuke kerstactie. Welke auto zijn vrouw rijdt? Een normaal ogende Audi RS6 die alleen onder de kap tot 811 pk gekieteld is. Het kan dus wel ingetogen bij de murikanen, who knew…

Maar goed, de actie: kijken hoe hard de getunde stationwagen zou gaan met een kerstboom op het dak. Om het eerlijk te maken keken ze ook hoe hard de auto ging zonder boom.

Met boom haalde de Duitse superstation 295 kilometer per uur. Zonder boom tikte de Audi 330 kilometer per uur aan. Een tikkeltje harder dan de 250 km/u waar de heren van Volkswagen de familie-auto normaal op begrenzen. De echte topsnelheid van de Audi RS6 met kerstboom op het dak ligt volgens de coureur uit de video nog wat hoger. Als ze meer asfalt zouden hebben, hadden ze volgens hem de 330 kilometer per uur ook aangetikt.

https://www.youtube.com/watch?v=IbHMPJh6N-Q

Hennessey doet dit PR-stuntje blijkbaar vaker. Eerder bonden ze een dennenboom op een Porsche 911 Turbo S met 760 pk en een opgefokte Jeep Grand Cherokee Trackhawk SRT met 1.014 pk. Natuurlijk hebben we daar ook video’s van, deze vindt u hieronder.