Foodporn: de triple cheese bacon kimchi tosti

exc-582372a4c534a504dc6d8df4

Scroll this

Tijd om je tosti game naar een nieuw niveau te helpen. Weg met dat smerige tosti-ijzer en die simpele ham-kaas combo tussen een slap stukje brood. Wil je een echte tosti eten, dan doe je daar bacon, kimchi en drie soorten kaas op. Tijd voor tosti 2.0!

Laten we beginnen met de benodigdheden voor deze ultieme tosti. Omdat het een uiterst moeilijk gerecht is, heb ik de ingrediënten makkelijk onder elkaar gezet in een lijstje. Want dat is overzichtelijk en zo.

  1. 2 sneetjes brood naar keuze
  2. 2 grote plakken (jong)belegen kaas
  3. 1 plak cheddar in stukken gesneden (niet de goedkoopste plastic kaas die je kunt vinden)
  4. een italiaanse geraspte kaas naar keuze
  5. Kimchi
  6. 4 plakken bacon
  7. bakboter (Croma)
  8. grillpan
  9. koekenpan
  10. keukenpapier
  11. mes
  12. gasfornuis

Stap 1: de voorbereiding

Om te beginnen zet je de grillpan op middelmatig vuur. Laat de pan goed voorverwarmen en leg hier vervolgens de vier plakken bacon in. Draai ze met enige regelmaat om totdat ze lichtbruin worden. Je wilt ze knapperig en chewie tegelijk. Niet doorbakken en hard. Als ze klaar zijn leg je ze op een keukenpapiertje om een beetje van het vet kwijt te raken.

Stap 2: het bouwen

Zet nu de koekenpan op middelmatig tot laag vuur en laat hem een beetje doorwarmen. Leg ondertussen een sneetje brood klaar en beleg deze met de vier plakken gegrilde bacon. Leg hier vervolgens een plak (jong) belegen kaas overheen en daarop leg je de in stukken gesneden plak cheddar. Verdeel deze netjes over het hele oppervlak. 

Nu is het tijd voor de Kimchi (verrotte hete kool). Omdat dit een pittig ingrediënt is, is het verstand om te passen met de hoeveelheid die je op je tosti legt. Ik kies er hierbij voor om een dunne laag over de hele oppervlakte van de tosti te verspreiden. Zorg er hierbij dat je grote stukken kapot maakt, want niemand wil een hele lap verrotte kool uit een tosti trekken. Je wilt elke hap een klein beetje meepikken. 

Na de kimchi strooi je er een klein laagje Italiaanse kaas overheen. Ook dit zou ik niet al teveel doen want dan gaat de smaak van de Italiaanse kaas overheersen. Om het af te maken bedek je het geheel met de laatste plak (jong) belegen kaas en het het andere sneetje brood. 

Stap 3: het bakken

Ondertussen is de koekenpan lekker warm. Tijd om er een klein klontje boter in te knikkeren en te laten smelten. Zorg ervoor dat de boter goed verspreid is over de pan voordat je je tosti erop legt. Laat de tosti even een minuutje rusten en lepel hem vervolgens uit de pan. De onderkant moet nu al lekker knapperig zijn, maar de binnenkant is vermoedelijk nog koud. Maar voordat je hem omgekeerd teruglegt in de koekenpan, gooi je er weer een klein beetje boter in. Leg nu de tosti terug en wacht weer een minuutje. Dit herhaal je voor beide zijdes nog een keertje op laag vuur waarbij je de tosti wat langer laat liggen. Let hierbij vooral op de kaas die goed gesmolten moet zijn voordat je hem uit de pan haalt.

Stap 4: het eten

Nu je de tosti uit de pan hebt, snij je hem in twee stukken en laat je hem even afkoelen. Of niet, maar dan moet je leven met blaren op je gehemelte. Aan jou de keuze. Je kunt ook even blazen voordat je een hap neemt. En doe er alsjeblieft geen ketchup bij. Je bent geen barbaar, je staat op het punt om aan de beste tosti ooit te beginnen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *