Lights Out begint enger dan hij eindigt

exc-585848c8f7e0ab258ec280c4

Scroll this

Lights Out lijkt zeer geïnspireerd op de Japanse horror van het kaliber The Ring and The Grudge, maar doet uiteindelijk het meest denken aan Mama. Het gegeven is simpel: een paranormaal wezen, die alleen zichtbaar is in het donker, spookt in het ouderlijk huis van de hoofdrolspelers. Stiefvader gaat dood en de jongste telg vlucht naar zijn oudere zus. Deze gaat op onderzoek uit komt achter de waarheid van het wezen. It’s as simple as that.

Daar waar de film sterk begint vervalt het uiteindelijk in een vrij abrupte anti-climax. De regisseur heeft getracht de vaart erin te houden en neemt daarbij enkele zeer onlogische bochtjes die het geheel duidelijk geen goed doen. Wanneer men naar de climax toe werkt wordt het een vrij clichématig geheel waardoor het creepy begin volledig teniet gedaan wordt.

Lights Out is echt geen straf om naar te kijken maar moet in vrijwel alles zijn meerdere bekennen aan de echte kampioenen in het genre zoals The Conjuring en Insidious. Zelfs Mama, die ik ook al niet heel sterk vond, had nog een emotionele lading. Hier gaat het vooral om popcorn vermaak die je vrij snel vergeten bent.

Reeds verschenen op de digitale platformen en vanaf 21 december te koop op DVD/ Blu-ray

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *