Overlord is de natte droom voor Call of Duty Zombies fans

exc-5c727d259140b72b900f58b5

Scroll this

Nazi’s en zombies waren vroeger vooral een onderwerp voor slechte horror comics en ditto films. Tegenwoordig vooral hip door games als Call of Duty en Wolfenstein. Overlord speelt hier handig op in. Het begint als een variant op Band of Brothers wanneer een groep Amerikaanse paratroopers op het punt gedropt te worden boven Frankrijk ten tijde van D-day.

Natuurlijk gaat alles fout en blijft er slechts een handjevol soldaten over. Vanaf dat moment verandert de film van een oorlogs- in een B-horrorfilm. De Duitsers blijken namelijk te experimenteren met zombie soldaten. Hier moet je niet te lang over nadenken maar het gewoon accepteren voor de onzin die het is. Jammer genoeg balanceert de film teveel op het randje van net te serieus om er echt van te kunnen genieten. Ook is iedere stap vrij voorspelbaar.

Planet Terror deed dit jaren geleden toch net even leuker en beter. Die film omarmde zonder schaamte zijn flauwekul en ging helemaal over the top. Overlord blijft binnen de lijntjes en zal vooral worden gewaardeerd door gamers die na het zien een van de vele varianten van een van de vele zombie  games weer eens opzetten om de film nog eens dunnetjes over te doen. Nergens een vreselijke film maar ook niet bijzonder genoeg om nog een keer op te zetten.