Ghostbusters: Niet zo leuk als je zou willen

exc-58445a14b3db2b1a4a9e8e0a

Scroll this

Ghostbusters, wie is er niet groot mee geworden? Het origineel staat nog als een huis maar net zoals zo vele klassiekers moest ook deze film geloven aan een onnodige remake. Dit moest natuurlijk helemaal bol staan van de vrouwen. Want gelijkheid anno 2016 is het vervangen van de ene sekse door de andere in plaats van mannen en vrouwen te laten samenwerken. Maar dat schijnt niet te kunnen. 

Waar het precies mis gaat is lastig om te zeggen Melissa McCarthy, Kristen Wig en Leslie Jones zijn in andere producties vaak behoorlijk humoristisch maar het grappigste personage in deze film is Chris Hemsworth als dom blondje. Het probleem van de film is vooral de veelal flauwe grappen. Luidruchtigheid is iets anders dan humor blijkt wel weer. De grappen van het origineel waren subtieler en droger en daarom sterker. Nu zet je vaak vooral het volume lager omdat je het gekrijs zat bent. 

De trukendoos is wel stukken fraaier geworden in de tig jaar die tussen beide films heeft gezeten maar ook hier moet je concluderen dat het de film niet redt. Liever betere grappen dan betere effecten. Dus who you gonna call? Nou doe mij die oude Ghostbusters maar. Ik houd mijn hart vast voor de all female remake van Ocean’s 11. 

Nu digitaal verkrijgbaar en vanaf 7 december verkrijgbaar op DVD/ Blu-ray.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *