Jameson komt met de Black Barrel: een whiskey gerijpt op dubbel gebrande vaten

exc-5846cb6ff5e231d83260fe76

Scroll this

De Ierse whiskeyboer Jameson heeft hun whiskey laten rijpen op tweemaal gebrande vaten. Niet omdat het moet, maar omdat ze dat zelf graag willen. Dit zorgt er namelijk voor dat er veel meer smaken vrijkomen in het gouden elixer. Het resultaat is de Black Barrel.

Door vaten dubbel de branden, wordt de binnenkant van het vat heel anders van structuur. Het vuur kan dieper doordringen in het hout waardoor er hierin meer suikers kunnen karameliseren. Jameson voerde dit proces uit op geselecteerde Bourbon vaten en heeft hier een driemaal gedestilleerde whiskey op te laten rijpen. Doordat er meer contactoppervlak ontstaan is, kun je er zeker van zijn dat de rijpende vloeistof meer smaak zal overnemen van het vat. In dit geval zijn dit natuurlijk vooral de gekarameliseerde smaken. Dit proef je dan ook terug als overduidelijke zoete en rijke tonen van karamel en honing. 

Naast de andere behandeling van het vat, heeft ook de fles van de Black Barrel een andere behandeling gekregen. Zo is de hals van de fles onbedekt gebleven waardoor je de kurk goed kunt zien zitten (en gelijk even kunt checken op rotten of andere lelijke plekjes.). Natuurlijk geef je een fles die de naam “Black Barrel” draagt geen wit of groen label mee, die moet zwart zijn. Dus dat is gedaan.

Een flesje Black Barrel kan je nu kopen voor het schappelijke bedrag nog net geen €33,-. En dat is prima te doen voor een speciale versie van een Jameson Whiskey.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.