Vier World Ocean Day met een cocktail met ziltige Talisker whisky

Talisker 10

Scroll this

Op 8 juni vieren we World Ocean Day, een speciale dag die volledig in het teken staat van de oceaan. Over de hele wereld worden er op deze dag verschillende activiteiten georganiseerd om het bewustzijn te vergroten en actie te ondernemen voor het behoud van onze oceanen.

Het doel? Mensen inspireren en motiveren om actief bij te dragen aan de bescherming van de oceaan. Voor Talisker, een whiskymerk dat nauw verbonden is met de zee, is World Ocean Day dé perfecte gelegenheid om de oceaan te vieren. Talisker is gedistilleerd aan zee op het ruige eiland Skye. De zilte zeelucht beïnvloedt het rijpingsproces, waardoor de whisky zijn unieke maritieme karakter krijgt.

Om World Ocean Day te vieren deelt Talisker niet alleen een cocktail waar door je de connectie met de zee letterlijk proeft, maar ook andere leuke tips om jouw band met onze fijne Noordzee te versterken

1. Talisker Wilder Seas Cocktail

Of je nu een wandeling maakt langs één van Nederland’s mooiste stranden, aanschuift bij een heerlijk restaurant, de wereld een stukje beter maakt met een beach clean-up, of de zee trotseert met je kite, één ding is zeker: de perfecte afsluiting van de dag is een heerlijke cocktail. In de Talisker Sea Sour Cocktail komen alle smaken van de zee samen. Een verfrissende mix om van te genieten na een dagje strand of kitesurfen, of als aperitief voor een heerlijk diner. Talisker nodigt je uit om deze zomer de verbinding met de zee te vieren, niet alleen op World Ocean Day, maar elke dag… Proost!

Recept voor de Talisker Sea Sour cocktail
     Ingrediënten:
     • 50 ml Talisker 10
     • 30 ml citroensap
     • 15 ml honing
     • 1 eiwit
     • 3 scheutjes (selderij) bitter
     • 1 citroenschil
     •  Ijs

Bereiding:
     1. Doe alle vloeibare ingrediënten in een cocktailshaker en doe er voldoende ijs bij. 
     2. Schudden en dubbel zeven
     3. Serveer puur of met ijs
     4. Garneer met citroenschil
     5. Geniet!

De Talisker Sea Sour Cocktail
De Talisker Whisky Sea Sour cocktail. Foto: Talisker

Voor een uitgebreide uitleg over de bereiding kan je terecht op het whiskyplatform van Diageo – malts.com.

2. Drie fantastische strandbestemmingen

Nu de zomer voor de deur staat en we weer vaker van de zon kunnen genieten, is er niets lekkerder dan een dag aan het strand en een verfrissende duik in de zee. De Nederlandse kustlijn biedt een unieke mix van uitgestrekte zandstranden, prachtige duinen en een rijke biodiversiteit in onze Noordzee. Talisker deelt drie plekken waar je in alle rust van al dat moois kunt genieten. 

In Strandreservaat Noordvoort vind je een drie kilometer lang stuk ongerept strand. Dit stukje natuur tussen Noordwijk en Zandvoort is niet te bereiken met de auto. Om bij het strand te komen moet je eerst te voet door de duinen. Vervolgens loop je over de zeereep om in het reservaat te komen. Dit zorgt ervoor dat je in alle rust kunt genieten van de stilte, de natuur en de kracht van de zee. 

Waar vind je de mooiste duinen van Nederland? In Nationaal park Zuid-Kennemerland, gelegen tussen Zandvoort en IJmuiden. Dit natuurgebied biedt een divers landschap van duinen, strand en zee. Ook vind je hier een unieke diversiteit aan bijzondere dieren. Het is een oase van rust waar je via verschillende wandelroutes een van de meest bijzondere stukjes natuur van ons land kan bewonderen.

Op zoek naar een plek om alle rust te genieten van zon, zee en strand? Dat doe je bij Het Puntje in Scheveningen, een echte parel en een afgelegen strandpaviljoen waar je in alle rust geniet van de ondergaande zon. Uiteraard met een drankje in de hand en je voeten in het zand.

3. Culinair genot van de bovenste plank 

Proef de smaak van de zee in een van de toprestaurants die Nederland land rijk is. Restaurants zoals NY Basement en Putaine in Rotterdam, en Restaurant Contrast in Amsterdam hebben naast een fantastische menu- en cocktailkaart, ook nog eens een fantastische locatie aan het water.

4. Doe mee aan een ‘beach clean-up’

Wil je echt de connectie met de zee maken en tegelijkertijd de wereld een handje helpen? Doe dan mee aan een beach clean-up. Onze Noordzee is de afgelopen jaren schoner geworden. Toch blijft zwerfafval een probleem, zelfs als het strand op het eerste gezicht schoon lijkt. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Boskalis Beach Cleanup Tour die helpen om onze kustlijnen schoon te houden en het leven in en rondom de zee te beschermen. Tijdens de Beach Cleanup Tour 2024 ruimen duizenden vrijwilligers de Noordzeekust op. Zo zijn onze stranden weer helemaal klaar voor de zomer!

5. Kiten op de Noordzee

Voor de avonturiers onder ons is kiten dé perfecte sport om de wind en golven te trotseren en helemaal één te worden met de zee. Langs onze uitgestrekte kustlijn vind je talloze kitespots waar jij je kite kan oplaten en van de ruige schoonheid van de zee kan genieten. Net zoals elke slok Talisker je meeneemt naar de ruige kustlijn van Skye, brengt kitesurfen je in contact met de oerkracht van de Noordzee. Benieuwd of er bij jou in de buurt een goede spot zit? Op 35Knots.com staan al de beste kitespots van ons land. 

*Disclaimer: deze post is een samenwerking met Diageo.