Tien stuks BMW 30 Jahre M3 Edition voor Nederland, dus zeldzaam!

exc-574a62774c2f85ab1d8a11ab

Scroll this

Om de dertigste verjaardag van de BMW M3 extra glans te geven, introduceert BMW M een exclusieve editie van de M3, de 30 Jahre M3 Edition, waarvan er wereldwijd niet meer dan vijfhonderd exemplaren beschikbaar komen. Nederland krijgt er tien.

Met de introductie van de eerste generatie M3 in 1986 ontketende BMW M GmbH, toen opererend onder de naam BMW Motorsport GmbH, een revolutie in het segment van de sportieve middenklasse sedans. Geen enkele andere autofabrikant had ooit eerder technologie uit de autosport toegepast om een seriemodel te transformeren tot een high-performance sportauto.

Als eerbetoon aan de eerste generatie M3 is de jubileumversie uitgevoerd in de kleur Macao Blue metallic. Het Competition Package zorgt voor 19 pk extra vermogen wat het totaal op 450 pk brengt. Bovendien krijg je ook het Adaptive M-onderstel en gesmede lichtmetalen 20 inch wielen. Een sprintje van 0-100 km/h doet deze speciale M3 in slechts vier seconden. Als kers op de taart is de 30 Jahre M3 Edition natuurlijk voorzien van een uniek interieur, zwarte exterieurdetails én gordels met ingeweven BMW M-strips!

De prijs is nog niet bekend, maar als je er een wilt hebben moet je snel zijn. Ongetwijfeld een goede investering met het oog op de toekomst. Gelimiteerde M3’s hebben nogal de neiging op den duur enigszins in waarde te stijgen, om het maar zacht uit te drukken…

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *