Het kan dus wel: een dikke elektrische BMW

Scroll this

Elektrisch en BMW gaan nog niet echt lekker samen. De keuze is beperkt tot de op fietsbandjes rollende i3. Maar het kan ook anders bewijst dit concept: de BMW 02 Reminiscence.

BMW 02 by David Obendorfer

BMW lijkt de kwijt een beetje weg te zijn. Qua design maakt het aparte keuzes (zie de gigantische nieren van de 4 Serie en de hele 2 Serie) en geven de Duitsers steeds vaker de voorkeur aan voorwielaandrijving (is praktisch en goedkoper, MAAR HOE DURVEN ZE!!1!). En op het gebied van elektrische aandrijving loopt de fabrikant hopeloos achter. Tot nu toe is er alleen de i3 en komt er een iX3 bij. Niet bepaald sportieve modellen waar het merk zo bekend om staat.

Hulp

Het niet de eerste keer dat BMW ongevraagd hulp van buitenaf krijgt om de interne problemen op te lossen. Dit keer komt ontwerper David Obendorfer to the rescue met zijn BMW 02 Reminiscence. Een beetje BMW-kenner ziet direct de referentie naar de vergeten 1602e (de elektrische versie van de 1602). Obendorfer heeft deze gemixt met de moderne 2 Serie en afgemaakt met wat futuristische en minimalistische designelementen. Het resultaat is een enorm strakke en sportief ogende elektrische gemiste kans, eh, BMW.

BMW 02 by David Obendorfer

Qua aandrijving heeft Obendorfer helaas geen inspiratie. Hij geeft aan dat hij wel wat krachtiger zou moeten zijn dan de BMW 1602. Iets wat wel een vereiste is aangezien die een 12.8 kWh accupakket had die een 32 kW sterke elektromotor van juice voorzag. Daarmee ging het iets meer dan 1300 kg wegende geheel binnen 8 seconden vanuit stilstand naar 48 km/u en lag de topsnelheid op een schokkende 100 km/u. Op een volle lading kwam de 1602e-eigenaar met een beetje mazzel 60 kilometer ver.

Concept

Of BMW ooit iets met dit concept gaat doen is nog onduidelijk. Het merk produceert nog wel eens uniek ogende conceptmodellen, en met de overstap naar elektrische aandrijving is het niet gek om te denken dat ook de Münchenaren inspiratie halen uit hun eerste elektrische model: de 1602e. Maar hoe fijn deze BMW 02 Reminiscence van David Obendorfer ook is, de Duitse autobouwer gaat hem nooit 1-op-1 overnemen. Dit fijne concept zal ongetwijfeld alleen bij wat rederings op het internet blijven. Hoe jammer dat ook is.