Aston Martin maakt de super exclusieve en super krachtige Vantage GT12 Roadster

exc-5772853bb3db2b45422aa092

Scroll this

Negen maanden geleden werd Aston Martin’s Q Division gebeld door een belachelijk rijke klant. Hij wilde het motorblok van een GT12 in een Vantage Roadster geplaatst hebben. Normaal gesproken zou Q Division dit niet doen, maar voor deze man werd een uitzondering gemaakt en daardoor bestaat nu de Vantage GT12 Roadster. Het is de enige op de wereld.

Aston Martin’s Q Division is er doorgaans alleen voor je als je een apart kleurtje op je nieuwe Aston Martin wilt hebben, ze bouwen eigenlijk geen speciale wagens. Maar dat is blijkbaar verleden tijd en laten we niet vergeten dat ze wel degelijk in staat zijn om meer te doen dan alleen wat schilderen, de speciale tak van Aston Martin kwam namelijk een tijdje terug ook al met de debiele Vulcan. In dit geval laten ze weer zien dat ze in staat zijn om prachtig werk af te leveren. De V12 met 595pk zonder turbo’s uit de GT12 is netjes geplaatst in de body van de Vantage Roadster. Ook het hele onderstel van de racewagen is meegenomen. Om het geheel af te maken zijn de luchtinlaten van magnesium en is het uitlaatsysteem van titanium. En hoewel het geluid de auto zal verraden, moest er natuurlijk nog wel wat aan het uiterlijk gebeuren om duidelijk te maken dat het hier gaat om een unieke wagen. Daarom heeft de koper ervoor gekozen om wat speciale carbon fiber stukken aan de bumper en het interieur toe te voegen.

Aston Martin wil niemand vertellen hoeveel het kost om deze auto speciaal voor je te laten maken, maar je kunt er wel vanuit gaan dat je flinke diepe zakken moet hebben als je Aston Martin kunt omkopen om iets te doen wat ze normaal niet zouden doen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *