Dikker dan dit wordt het niet: de BMW M5 Competition Edition met 600pk

exc-579224a2d2b8573db0922b3b

Scroll this

Er zullen er maar 200 van gemaakt worden en ze krijgen allemaal 40pk en 20Nm meer dan de standaard M5. Maar daarnaast is heeft de Competition Edition nog wat andere verbeteringen meegekregen die je niet terugvindt op een andere M5.

Om een speciale editie te verantwoorden kun je niet simpelweg met wat meer vermogen aan komen kakken. Daarvoor is meer nodig. Natuurlijk heeft de M5 wat meer luxe aankleding gekregen waaronder natuurlijk stiksels die aangeven dat het om een speciale M5 gaat en hier en daar wordt nog aangegeven dat het om nummertje xxx/200 gaat. Je wilt natuurlijk wel tonen dat het om een limited edition gaat.

Belangrijker is het feit dat de auto een centimeter lager ligt dan zijn standaard broertje en dat je dankzij een stijvere afstelling van het onderstel een betere wegligging krijgt. Daarnaast is de M Dynamic Mode van de stabiliteitscontrole DSC aangepast voor meer nog sportiever rijgedrag.

Je kunt kiezen uit twee kleuren. er worden namelijk honderd stuks in Carbonschwarz metallic en honderd stuks in Mineralweiss metallic gemaakt. Wanneer je die keuze hebt gemaakt, kun je bij de balie €183.176,- pinnen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *