Meet de Stator: de dikste en milieuvriendelijkste scooter ooit.

exc-577d0d25d1758e79c8b09042

Scroll this

Als je bedenkt wat je nodig hebt om jezelf snel te kunnen verplaatsen, dan is dat eigenlijk niet veel. Twee wielen, een frame en een motor moet genoeg dan genoeg zijn. Uit dat simpele idee is de Stator geboren.

De Stator moest aanvankelijk maar twee dingen bieden: simpel en toegankelijk elektronisch aangedreven vervoer. De maker, Nathan Allen, ging daarna al snel een stapje verder want hij heeft al jaren een voorliefde voor skaten en fietsen en daarom moest zijn product ook diezelfde voordelen en vrijheden bieden. Veiligheid mocht natuurlijk ook niet vergeten worden, want als je met 40km/u over het asfalt scheurt, dan wil je niet eindigen als een straatpannekoek. en om het beeld nog beter te maken wilde Allen ook zelf balancerende technieken evenals easy on/off mogelijkheden toevoegen.

Na uren rommelen is de Stator het resultaat. De grof, maar stoer ogende step met 1000 watt motor in het achterwiel. Hiermee kan een maximale snelheid van 40km/u gehaald worden, maar dat gebeurt niet zomaar. De tweewieler heeft namelijk meerdere standen die de snelheid beperkt. Zo kan een beginner makkelijk wennen aan het apparaat terwijl een geoefende rijder erop kan springen en ermee kan racen. Dat erop springen en gaan is letterlijk mogelijk omdat de Stator keyless start systeem heeft. Wanneer je met een RFID device dichtbij komt zal de scooter starten en ben je klaar om te gaan. En je hoeft je ook geen zorgen te maken dat het ding omvalt want daarvoor heeft hij zelf stabiliserende hulpjes onder de plank.

En dat is nog maar het basis model. Je kunt de Stator zelf aanpassen zoals je wilt. Wil je lekker zitten? Neem een zadel. Wil je shit vervoeren, neem een bagagedrager. Of beter nog, neem er twee. Van plan ’s nachts de wegen onveilig te maken? Laat er een lamp op bouwen. En ben jij dan die rare gast die geen zwarte Stator wilt, dan kun je hem nog in het roze laten spuiten ook. Of in een andere kleur, maar we gaan er hier maar vanuit dat je een roze wilt, want welke fucking kerel wilt er geen zwarte awesome scooter?

En nu mag je die creditcard weer wegstoppen. De Stator is namelijk nog niet te koop. De maker is bezig met het uitvogelen hoe hij de Stator het beste op de markt kan brengen. Je kunt je op de site inschrijven voor een service waarbij je een email krijgt wanneer je jouw Stator kunt aanschaffen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *