Feit: mensen die veel schelden zijn eerlijker

exc-587fc8ee59cc680cabd8b2bd

Scroll naar beneden

Alleen tokkies en aso’s schelden, toch? Fout! Schelden is juist iets wat eerlijke mensen doen. Het is een teken van een sterk karakter volgens onderzoekers uit Nederland, Engeland, Amerika en Hong Kong. Fucking awesome!

Schelden en liegen worden doorgaans in het zelfde slechte hoekje geschoven. Volgens de onderzoekers is deze negatieve relatie eigenlijk een vreemde. Schelden wordt namelijk niet altijd geaccepteerd, maar is wel degelijk bewijs van eerlijkheid. Scheldende mensen geven op dat moment hun ongefilterde en eerlijke mening. En omdat hun taal ongefilterd is, is hun optiek even ongefilterd. 

De link tussen eerlijkheid en schelden werd aangetoond door 276 deelnemers aan het onderzoek eerst te vragen naar hun favoriete smerige taal. Vervolgens moesten ze aangeven wanneer ze deze het liefst gebruikten. Daarna werden de mensen aan een leugendetector gehangen en werd er gevraagd hoe ze op bepaalde situaties zouden reageren. De catch was dat ze hierbij alleen konden kiezen voor een sociaal acceptabele manier. Geen scheldwoorden dus.

Hieruit bleek dat deelnemers die in de eerste stap meer scheldwoorden wisten op te schrijven, eerlijker reageerden.

Ook toen de onderzoekers hetzelfde onderzoek deden onder 75.000 Facebookers, bleek hetzelfde. De mensen die meer schelden, gebruikten meer woorden die gekoppeld waren aan eerlijkheid. 

Maar we kunnen het ook omdraaien en stellen dat niet scheldende mensen niet te vertrouwen zijn. In dat geval kunnen we kijken naar de gemiddelde politicus. Deze mensen schuwen elke vorm van schelden. Zijn dat dan automatisch leugenaars? Stelletje vlegels zijn dat…

Submit a comment