Healthy AF: koffie drinken is goed voor je piemel

exc-57065f0e62cd9485084377c2

Scroll this

Jup, ook hier is onderzoek naar gedaan. Waarom weet niemand, maar het resultaat liegt er niet om: twee kopjes koffie per dag zorgt ervoor dat jouw piemel in opperste staat van paraatheid blijft. Dat wil dus eigenlijk zeggen dat je minder risico loopt op erectiestoornis.

De onderzoekers van de University of Texas Health Science Center in Houston hebben dit onderzocht door meer dan 3.700 mannen te vragen hoeveel cafeïne ze gedronken hadden in de afgelopen 24 uur. Daaronder viel overigens niet alleen koffie, maar ook energy drinks, sportdrankjes en thee.

Wat bleek is dat mannen die tussen de 85 en 170 milligram cafeïne per dag consumeerden 42% minder kans hadden op erectiestoornissen. Vreemd genoeg werd dit percentage niet hoger naarmate de hoeveelheid cafeïne toenam. Mannen die tussen de 171 en 303 milligram per dag weg slobberde, hadden namelijk maar 39% minder kans op piemelproblemen. En als je diabetes hebt heb je helemaal pech, want dan maakt het niet uit of je een continu infuus met cafeïne hangt of niet. Voor deze heren bleven de kansen van het ontwikkelen van een erectiestoornis gelijk.

Volgens de onderzoekers komt dit vooral doordat koffie en cafeïne de spieren in de penis helpen te relaxen waardoor er meer en makkelijker bloed door kan stromen. Daarnaast zouden die twee bakkies pleur je kans op diabetes type-2 en diverse hartaandoeningen verlagen.

Dus al met al doet dat kopje zwarte goud een stuk meer dan je alleen maar wakker maken ’s ochtends. En ben je niet zo van het bittere bakkie hete zwarte ziel, probeer dan een een cold brew. Kouwe koffie de asociaal lekker is.