De nieuwe Ford Mustang GT krijgt meer POWEERRRR en 10(!) versnellingen

exc-58864debcd0f68a7cf8a9c03

Scroll this

Meer is altijd beter, toch? In dit geval zeker! Het nieuwe model van de Ford Mustang krijgt meer van alles wat belangrijk is: meer paardenkrachten en meer versnellingen. En daarbij ziet hij er dankzij een facelift, nog dikker uit ook. 

Ford heeft de wereld laten weten dat de dagen van het 3,7 liter V6 in de Mustang zijn geteld. Dat is natuurlijk jammer, maar daarentegen zullen de alternatieven, de 5 liter V8 en de 2,3 liter 4 cylinder, wat gekieteld worden om meer pk’s te produceren. Hoeveel dat precies gaat zijn, moet de autobouwer nog laten weten. 

De optionele 6-versnellingsautomaat gaat ook de schroothoop op en wordt vervangen door een automaat met 10 versnellingen, want je kunt er nooit genoeg hebben. Dit moet er volgens Ford voor gaan zorgen dat de auto een stuk soepeler rijdt. Dit doordat hij eerder (en vaker) van versnelling kan wisselen. Ook is het idee dat de auto al die paarden een stuk efficiënter naar de achterwielen kan sturen.

Maar dan zijn we er nog steeds niet want heeft Ford de magnetische schokdempers uit de Shelby GT350 gehaald en in de nieuwe Mustang gebouwd. Hierdoor moet de auto een stuk sportiever aanvoelen en een drastisch verbeterde wegligging hebben. 

Onder de visuele upgrades vallen de verlaagde motorkap en diffuser aan de achterkant en wanneer je voor een Performance Package kiest krijg je er een vleugel op de achterbak bij. Achter het stuur kun je helaas niet meer genieten van analoge meters, deze liggen namelijk ook op de schroothoop. Ford heeft ze vervangen door een 12-inch scherm die aangeeft hoe hard je gaat. 

Wat ie gaat kosten en wanneer ie op de Nederlandse markt zal verschijnen, is nog niet duidelijk. 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *