Blair Witch minstens zo verschrikkelijk als het origineel

exc-588701a8a5790a35ff76d4e9

Scroll this

In 1999 maakte The Blair Witch Project furore door zogenaamd de eerste film in het ‘found footage’ genre te zijn (men vergeet Cannibal Holocaust uit 1980 maar goed). Waarom de film zo’n succes was zal ik persoonlijk nooit begrijpen. We zien een drietal door een bos ploegen om uiteindelijk hysterisch door datzelfde bos te rennen met vooral de camera gericht op de grond. De film is nergens eng en vooral vervelend om naar te kijken.

Je raadt het al, in dit vervolg (The Book of Shadows niet meegerekend) gaat de broer van een van de hoofdpersonen van het origineel op zoek naar zijn zus. Wat volgt is een meer van hetzelfde. Wederom veel geren met de camera gericht op de grond en een eind waarbij je alleen maar kan zuchten.

Je hoeft geen helderziende te zijn om te raden dat ik deze laatste Blair Witch gewoon verschrikkelijk vond. Hij is het kijken niet waard. In het found footage genre zijn echt wel aardige exemplaren te vinden. Denk aan Cloverfield, de eerste Paranormal Activity en V.H.S. maar deze Blair Witch moet je maar gewoon snel vergeten en vooral niet kijken.

Blair Witch ligt 25 januari in de schappen van de lokale dvd & blu-ray boer en is dan ook digitaal te downloaden.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *