Het beeld van een succesvol ondernemer moet veranderd worden

exc-5888f36429687fe9465f2600

Scroll this

Ben je een ondernemer, maar heb je het gevoel dat je helemaal niet succesvol bent omdat je geen miljoenen binnen harkt? Dan wordt het hoog tijd dat je anders naar jezelf gaat kijken.

Serial entrepeneur en motivator Gary Vaynerchuk heeft een geweldige down-to-earth kijk op wanneer je succesvol bent als ondernemer. Volgens hem hoef je geen miljoenen binnen te halen, maar ben je al succesvol al je op jaarbasis een ton op je bankrekening weet te zetten. Of misschien zelfs wel minder. Je hoeft het voorbeeld van meneer Zuckerberg niet op te volgen en ook zal je de nieuwe Uber niet gaan worden. Hou het realistisch en kijk naar jezelf. Ben jij in staat goed te leven terwijl je eigen baas bent, dan ben je eigenlijk al succesvol genoeg.

Aan de andere kant steekt Gary de Start-up scene nog even een mes tussen de ribben. Daar zitten volgens hem erg veel snel groeiende ondernemingen tussen die heel veel geld ophalen van investeerders. Maar deze startende businesses hoeven helemaal niet succesvol te zijn. Ze bouwen wellicht een leuk product, maar ze zijn eigenlijk alleen maar bezig om goed genoeg te zijn om de volgende investeringsronde goed door te komen zodat ze daar weer wat miljoenen op kunnen strijken. Deze bedrijven hebben eigenlijk geen bestaansrecht. Ze zijn dus ook niet succesvol want ze verdienen geen cent. Zodra de financiering opdroogt, blijft er niets van ze over.

In dit alles heeft meneer Vaynerchuck natuurlijk een erg sterk punt. Je moet voor jezelf bepalen wanneer jij succesvol bent, maar je moet wel realistisch blijven kijken naar jouw bedrijf en hoe je daar geld mee verdient. Overigens vertelt de man het zelf op een extreem overtuigende manier in de onderstaande video. Een waarvan je gegarandeerd een beter gevoel over jezelf en je ondernemerschap zult krijgen.

Dit artikel verscheen origineel op The Hustle.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *