0 naar 100 km/u in 1,9 seconden met de nieuwe Tesla Roadster

exc-5a0e8dd9085229ac66555c13

Scroll naar beneden

Holy shit! Dat is het eerste dat er uit mijn mond kwam toen ik de nieuwe Tesla Roadster zag. Toen ik daarna de Plaid Mode en de cijfers daarbij zag kwam er niets meer uit mijn mond. Wat een monster, die nieuwe Tesla Roadster.

De Roadster werd vannacht aangekondigd door Elon Musk terwijl hij eigenlijk alleen maar een presentatie zou geven over een nieuwe vrachtwagen. Omdat iedereen bij zoiets dufs natuurlijk in slaap lag te sukkelen, werd er maar even een nieuw recordbrekend autootje aangekondigd.

De Tesla Roadster is volgens Elon de snelste productieauto OOIT gemaakt. Het is de eerste keer dat een auto uberhaupt de 2-seconden grens heeft doorbroken en is daarbij ook gelijk de snelste naar 100 mijl per uur. Dat doet het dakloze wagentje binnen 4,2 seconden. Om het af te toppen ramt de Roadster gelijk de 9-seconden grens op de kwart mijl ook aan stront. Hij gaat er maarliefst 0,1 seconde onder zitten. Oh, en dit zijn geen verzonnen cijfertjes. Dit zijn werkelijk gemeten uitkomsten van testen met het prototype.

Topsnelheid zal rond de 400km/u uit moeten komen en dankzij het 250kWh battery pack moet je er, met normaal rijgedrag, zo’n 1.000 kilometer mee af kunnen leggen. Niet gek toch?

Reserveren kan in Amerika voor een kleine $50.000,-. Bij levering moet je dan nog een extra $150.000,- overhandigen voordat je mag instappen. Maar let op, ik heb het hier alleen nog maar over het basismodel gehad. Er komt ook een speciale Founders Series. Het enige cijfer dat ik hiervan kan vertellen is de prijs. Die komt op een $250.000,- uit. Wat overigens niet veel is aangezien je voor dat geld in de snelste productiewagen OOIT mag rond rijden. Nu maar hopen dat ie niet spontaan in de fik vliegt.