Sonos Roam is een draagbare, waterdichte speaker voor overal

Scroll this

Het duurde even, maar dan heb je ook wel wat. Of eigenlijk niet. Sonos komt namelijk met de kleinste speaker van het merk ooit, de Sonos Roam. En dat is de slimste move ooit!

Vorig jaar kwam Sonos met zijn eerste echte draadloze speaker: de Move. Hoewel die waterdicht en draagbaar is, heeft hij ook een groot nadeel: zijn formaat En gewicht. Je doet hem niet even in je tas als je naar het strand gaat zonder dat je met een hernia aankomt. Daarvoor moest je tot voorheen naar bijvoorbeeld de UE Boom grijpen. Maar vanaf volgende maand hoeft dat niet meer, want Sonos komt de merktrouwe mensen een beetje tegemoet met de Sonos Roam, een UE Boom, maar dan van Sonos.

Sonos Roam Zwart

Roaming

De Sonos Roam is volledig draadloos, tenzij je hem moet opladen, dan plug je een USB-kabel in (tenzij je €50,- extra uitgeeft voor een draadloos laadstation). Hij gaat zo’n 10 uur mee op een volle accu en speelt muziek af via Bluetooth of WiFi en onderwater als je dat wilt. Hij is namelijk volledig waterdicht, en dus perfect als speaker voor in de badkamer. De Roam werkt, net als andere Sonos speakers, in stereo-modus als je er twee via WiFi aan elkaar koppelt. Daarnaast heeft hij een microfoon waardoor je hem als smart speaker kunt gebruiken. Google Assistant en Amazon Alexa luisteren gezellig met je gesprekken mee. Oh en het formaat is ook aangenaam. De Roam meet ongeveer 20x5x5 centimeter en weegt minder dan een halve kilo.

Sonos roam zwart microfoon

Het grote voordeel van de Sonos Roam is natuurlijk dat hij naadloos bij de rest van je Sonosspul past. Je kunt hem zonder problemen in je huidige setup hangen en hem via de Sonos app helemaal instellen.

De Sonos Roam is vanaf 20 april te koop en moet €179,- gaan kosten. Kopen kan op Sonos.com

Sonos Roam wit met laadkabel