De nieuwe Audi RS3 heeft de sterkste 5-cilinder tot nu toe

exc-58a49250d2b85727af7f9967

Scroll this

Deze uitermate onschuldig ogende hatchback verbergt ’s werelds krachtigste 5-cilinder motor. Daarmee laat deze familiewagen heel veel Porsches voor dood achter bij het stoplicht. En dat is iets wat heel erg awesome is!

Audi heeft een vernieuwde versie van het 2,5 liter TFSI blok in de nieuwe RS3 gelepeld. Deze produceert 33 pk meer dan zijn voorganger en weegt ook nog eens 26 kilo minder. Met de 400pk die het blok produceert trap je de RS3 van 0 naar 100 in net aan 4,1 seconden. Dat zijn mooie tijden voor iets wat op een leasebak lijkt. Maar het beste is dat Audi de elektronisch gelimiteerde topsnelheid van 250km/u heeft verhoogd naar €280 km/u. En dat betekent dat je menig andere krachtige luxe auto achter je kunt laten op de Autobahn.

Ook het Quattro systeem maakt zijn opwachting in deze vierwieler. Dat betekend dat alle vier de wielen ten alle tijden aangedreven worden, maar ze krijgen niet allemaal even veel power. Hoe sportiever je rijdt, hoe meer pk’s er naar de achterwielen gestuurd zullen worden. Tel daarbij op dat de RS3 20mm breder is geworden en dat de vering nog strakker en 25mm lager is afgesteld en je hebt een belachelijk snel bommetje die ook nog eens als een blok op de weg ligt. 

Aan de binnenkant vindt je zo’n beetje elk luxe snufje dat Audi te bieden heeft. Je kunt hem vanaf april bestellen en de eerste RS3’s zullen vanaf augustus geleverd worden. Prijzen? Voor Nederland zijn ze nog niet bekend, maar algemene Europese prijzen zullen starten vanaf €54.600,-