De nieuwe Ford Fiesta ST krijgt 200pk!

exc-58b04e55bebafb57724fbeb6

Scroll this

Waar is Ford in hemelsnaam mee bezig de laatste tijd? Kan de fabrikant van schappelijke auto’s dan werkelijk waar helemaal niets fout doen? Ik bedoel, kijk eens naar deze nieuwe Fiesta ST. Niet alleen ziet hij er super dik uit, ook pompt ie doodleuk 200pk uit een 1,5 liter EcoBoost motortje.

Ik heb in mijn tijd als autojournalist in best wat auto’s mogen rijden. Daarbij staan er twee modellen me het meeste bij. Dat zijn de Mercedes-Benz a45 AMG en de Ford Fiesta ST. Beide kleine wagentjes met belachelijk veel power. Iets waarin de AMG compleet doordraaft overigens. De ST waarin ik mocht rijden wist 180 pk te produceren en trapte dit alleen naar de voorwielen. Iets wat blijkbaar een recept was voor een geweldige wegligging en bakken met plezier.

De nieuwe Ford Fiesta ST zal op de Autosalon van Genève getoond worden en is uitgerust met een 1,5 liter drie cilinder motor met een turbo die 200pk en een koppel van 290 Nm produceert. De acceleratie van 0 naar 100 km/u zou moeten gebeuren in ongeveer 6,7 seconden. Daarnaast heeft dit wondertje op wielen, en dit is geen grap, de mogelijkheid om een cilinder uit te schakelen om nog zuiniger te rijden. En omdat een driepittertje over het algemeen niet echt een tof geluid weet te produceren, heeft Ford Electronic Sound Enhancement toegepast wat zoiets betekent dat er een nep motorgeluid uit de speakers komt. Daarnaast bevat de uitlaat een actieve klep die een wereld van verschil maakt in de geluidservaring. Dat deed hij namelijk in het vorige model ook.

Intern mag je ook heel wat verwachten van het kleine Fordje want de auto krijgt naast een 8 inch touchscreen, ook een B&O PLAY-geluidssysteem met 10 speakers. Waar ze die laten, is mij een raadsel, maar het zal ongetwijfeld geweldig klinken. Oh, en zitten doe je op race-stoelen van Recaro.

Prijzen en leverdata zijn op het moment van schrijven nog onbekend.