De Mercedes-Benz X-Klasse pick-up komt echt!

exc-58b0342bcd0f682385164bb9

Scroll this

De X-Klasse concept werd vorig jaar aan het publiek getoond, maar zoals met elke concept is het nog maar even afwachten of hij ook echt gemaakt gaat worden. Dat is nu het geval. Vanaf 2018 staat hij bij de dealer en hier heb je alvast een voorproefje.

Voor doodnormale consumenten bevindt Mercedes-Benz zich voornamelijk in het luxere autosegment (we tellen de bedrijfswagens en vrachtwagens niet mee). En dat houdt in dat je van de X-Klasse een bepaald niveau aan luxe mag verwachten. Dit heeft designer Gorden Wagener namelijk al toegegeven. Volgens hem zal de pick-up zeker niet onderdoen voor de andere personenwagens die het bedrijf maakt.

Voor nu weten we nog niet heel veel meer, maar dat kan snel veranderen. De Autosalon van Genève staat immers om de hoek. Persoonlijk hoop ik nog op een X63 of een X65 AMG versie met de alom bekende en bruut grommende V8.

Dat je deze auto wilt rijden, dat is allang duidelijk, maar welke zou je kiezen? De robuuste off-road versie met dikke genopte banden en een lier aan de voorkant, of de PC-Hooftstraat tractor met dikke 22 inch velgen en alle mogelijke opties.