Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is lekker gek

exc-58c7a623414fb5205e21b55d

Scroll naar beneden

Een Tim Burton-film zonder Johnny Depp en direct een best leuke. Wat zegt dat over Johnny Depp? Niets, maar wel leuk dat Burton Eva Green naar binnen heeft gefietst want na haar geweldig optreden in de serie Penny Dreadful verdiende ze dit zonder enige twijfel. En Green stelt niet teleur. In de rol van Miss Peregrine kan ze weer lekker vreemd doen, een veel te grote pijp roken maar ook haar weergaloze charme in de strijd gooien. Ja, ik ben fan.

De film zelf handelt over een weeshuis voor vreemde kinderen. Denk aan een meisje die kan weg zweven, een jongetje dat onzichtbaar is en eentje die de boel in de hens kan steken met alleen haar handen. Vreemd dus. Wanneer de opa van de hoofdrolspeler wordt gedood door een soort Slender Man, ontdekt hij het bestaan van het weeshuis. Jammer genoeg zit Samuel L. Jackson als gestoord figuur achter hen aan.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children is net als A Monster Calls, een kinderfilm die niet echt geschikt is voor kinderen. Thematisch was A Monster Calls gewoon te heavy. Dat is bij Miss Peregrine niet het geval, maar het zal voor de jongere kijker toch allemaal net iets te eng zijn. Kan je kroost de Harry Potter films aan? Dan moet dit ook te doen zijn. En daarnaast is de film ook zeker niet vervelend voor volwassenen.