Bouw je eigen motor in een weekendje

exc-58da12b51b631b730880afca

Scroll this

Begin op zaterdagochtend en zondagavond heb je je eigen motor voor de deur staan. En het enige dst je daarvoor nodig hebt is je eigen bloed zweet en tranen. Oh, en wat open source spulletjes van Fictiv. 

De  FOSMC: The Fictiv Open Source Motorcycle is een brommert welke opgebouwd wordt met 56 open source onderdelen. Hiervoor moet je mosschien wel even iemand zoeken die een flinke 3D printer, een laser cutter en een CNC machine heeft staan. De onderdelen worden namelijk geleverd als bouwtekeningen en bestanden die geschikt zijn voor een van deze machines. 

Overige onderdelen zijn volgens Fictiv redelijk simpel te maken in een schuurtje met wat basis gereedschap. Plaatmateriaal moet ie zelf vormen en pijpjes en dergelijke moeten zelf gebogen worden, maar een voordeel is dat ze niet aan elkaar gelast hoeven te worden. Het hele project kan namelijk zonder een enkele las opgebouwd worden. Maar het is duidelijk dat je wel enige technisch inzicht en wat skills moet hebben.

Zin om aan de slag te gaan? Check dan de site van Fictiv voor meer informatie. Daar kun je ook de benodigde bestanden vonden. 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *