Metal! Ducati Monster S4R Infinita

exc-59078a743e00be8692d3a82b

Scroll this

In 2016 werd er bij het Italiaanse Metalbike Garage (toepasselijke naam) gestart aan een project waarbij een Ducati Monster een compleet nieuwe body moest krijgen. De makers zijn hierin een beetje doorgedraafd want ze hebben er drie verwisselbare van gemaakt.

Voor dit project is de hele body van de motor aangepakt, maar dat is duidelijk te zien: een nieuwe tank, spatborden, uitlaat, grotere luchtinlaat en een compleet nieuwe achterkant. Of eigenlijk drie compleet nieuwe. Ja, kijk nog maar eens naar de foto’s want je moet er even op letten, maar Metalbike heeft drie aparte verwisselbare zadels en subframes gemaakt. Twee solo en een waarbij iemand achterop kan. Daarbij zijn ook de spanbanden om de tank verwisselbaar zodat ze bij de zadels passen.

Naast dat al het plastic zo’n beetje verwijderd is, is al het overgebleven plaatwerk gefabriceerd uit geborsteld staal. De Ducati is dan ook voornamelijk cosmetisch aangepakt op twee dingen na. De luchtinlaat is vergroot voor meer lucht naar het motorblok en het hele uitlaatsysteem is onder handen genomen door FF by Fresco. Deze hebben een compleet nieuwe pijp met de hand gemaakt.