Het aparte verhaal achter het gelekte Tool-album Fear Inoculum

Scroll this

Tool-fans doen blijkbaar echt alles om maar iets eerder aan het nieuwe album van de band, Fear Inoculum, te komen.

Een beetje Tool-fan heeft het al 13 jaar zwaar. In al die tijd hebben kregen we alleen af en toe wat informatie en geruchten toegeschoven over dat de band nu toch echt weer muziek aan het maken was. En dat het nu toch echt geen vijf jaar meer kon duren. Allemaal gebakken lucht tot eind vorig jaar dingen wat concreter begonnen te worden. Begin dit jaar ging het ineens in sneltreinvaart en konden we Fear Inoculum, het zesde studio-album van de band, op 30 augustus verwachten.

Toevallig dacht ik vandaag nog: “een album dat zo hard verwacht wordt, dan moet wel lekken.” En ja hoor. Hij is gelekt. Sterker nog, afgelopen weekend gingen twee fans belachelijk ver om de plaat online te krijgen.

Redditor circleofn9ne postte vol trots dat hij de plaat in handen had. Hij zat in Las Vegas en had geen optie om het te rippen en dus te delen met zijn mede-Redditors. Maar de leden van de online community zijn niet voor een gat te vangen, dus een ander lid, briznitch, besloot met circleofn9ne af te spreken in Las Vegas, in het Mirage Hotel.

Fear Inoculum

Zo gezegd, zo gedaan, want de heren hebben elkaar de hand geschud, ripten het langverwachte Tool-album deelden dit veel later op Reddit. Circleofn9ne was de internetheld van de avond.

En voordat je het vraagt: nee, ik ga geen links naar de Reddit, of de rip delen. Je kon 13 jaar wachten, dan kunnen die paar dagen er ook nog wel bij. Met een spoiler-alert: hier kun je de inhoud van de plaat en de lyrics al wel vinden. De speciale editie van de cd heeft een 4 inch scherm en bevat uniek beeldmateriaal.

Youtuber Justin Yang heeft een nog gedetailleerdere versie van het verhaal. Beware, de heer praat nogal langzaam.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *