Honda Dominator LM#2 door Dab Design

exc-592311df59cc6853f6e8d370

Scroll this

De LM#2 is de tweede versie van 10 LM’s die door het Franse Dab Design verloot worden. Allen gebaseerd op een Honda Dominator en uitgebreid aangepast met perfect passende 3D geprinte onderdelen. In dit geval onderdelen van fiberglas. 

Het idee achter de LM series is dat de winnaars van de loterij, die overigens nog gewoon loopt, hun eigen Dominator kunnen customizen. Dit gebeurt aan de hand van een fotorealistische mock-up welke is gebaseerd op echte 3D scans van het basismodel. De uitgekozen aanpassingen worden vervolgens met een 3D printen uitgeprint, afgewerkt en geplaatst. Simpel en uiterst efficiënt. 

De meest opvallende geprinte onderdelen zijn de de plaat op de voorvork waarin de koplamp en knipperlichten zijn verwerkt. En de tank. Maar laten we het eerst even hebben over de plaat. Deze laat op het eerste gezicht niets speciaals zien, maar de zodra de verlichting aangaat zie je dat dit bestaat uit prachtige witte lijnen. De knipperlichten bestaan uit oranje blokjes aan de zijkanten. Ook het achterlicht zit verborgen. Deze is namelijk netjes weggewerkt in de leren zit. 

Motorisch is de LM2 helemaal gereviseerd en zijn er een aantal onderdelen overduidelijk vervangen. Zo zuigt het blokje nu lucht aan door een K&S sportfilter en pompt hij het er weer uit door een perfect geplaatste Supertrapp demper. Aflezen hoe hard er gereden wordt, gaat via een Motogadget Mini welke op het de custom kroonplaten is verwekt. Het stuur is een extra dikke Renthal en grip houden gebeurt met Heidenau K67 noppenbanden welke om SM Pro 18 inch velgen liggen.

Oh ja, de accu us verstopt in een custom made accubox en de handgrepen zijn ook 3D geprint in een design dat de winnaar heeft uitgekozen. Dus eigenlijk kun je zeggen dat niet Dab Design, maar de winnaar de designer van deze fiets is. En voordat je nu snel mee gaat doen aan de loterij (kaartjes kosten €20), let dan even op dat je bij winst de fiets mag ophalen in Frankrijk of mag opdraaien voor de verzendkosten