Jon Olsson’s RS6 is uit de as herrezen

exc-5a8fcbe4ec212d5ccd516813

Scroll this

Ok, eerlijk is eerlijk, Jon Olsson’s RS6 DTM die tijdens een filmshoot gejat en even later uitgefikt in Amsterdam teruggevonden werd, is niet gerestaureerd. Dit is een heel nieuw project tussen Olsson en Audi tunert ABT. Het resultaat is op alle vlakken minder dik, maar evengoed nog best geinig.

Als basis voor dit project is er een RS6 Avant C7 gekozen. Deze heeft ABT de reguliere RS6+ behandeling gegeven waarmee alle cijfertjes wat opgekrikt worden. Zo is er een streep gehaald door de lachwekkende 560 paarden die standaard geproduceerd worden en pompt de V8 op dit moment 705pk naar alle vier de wielen. Het koppel is van 700Nm gestegen naar 880Nm. Een iets andere uitlaat zorgt ervoor dat dit monster ook daadwerkelijk klinkt zoals je verwacht. Check voor geluiden de onderstaande video.

Opvallend genoeg is de auto in twee kleuren uitgevoerd: zwart en wit. Dit omdat onze hippe vlogger/skieër niet kon kiezen tussen de twee kleuren en daarom besloot om ze beide te combineren. Maar het meest opvallend zijn de velgen met kleurrijke strepen. Deze zijn voorzien van een soort velgcovers die de vrij standaard velgen voor een gedeelte proberen te verbergen.

De keuze is overigens op een RS6 gevallen omdat het gemis van zijn achterlijke RS6 DTM hem te groot werd. Logisch, want dat was ook echt een te gekke wagen. En om zijn uitgefikte liefde toch nog een beetje te eren, kreeg zijn nieuwste speeltje de bijnaam Phoenix. Als in de vogel in de gedaante van een reiger die uit z’n eigen as herrijst.