Fuck de Cappuccino, hail de Flat White

exc-5abbf5580e2e72e0bab5b3b7

Scroll this

Men zegt dat de Italianen de beste koffie maken, maar die mensen hebben nog nooit een Flat White gehad. Dus fuck de cappuccino, we hebben een nieuwe heerser. 

Eerlijk gezegd dacht ik altijd dat de Flat White heel veel melk met een beetje water was, maar boy was I wrong. Dit type koffie is afkomstig uit Australië en daar doen ze niet aan slappe baf. De Flat White bestaat uit een sterk bakje espresso met daarbij warme melk en een heel klein laagje schuim.  En op de een of andere manier hebben die Australiërs de perfecte verdeling van de drie gevonden. 

Waar een cappuccino voor driekwart uit melkschuim en een kwart normale koffie bestaat, doet de Flat White het een stuk beter. Hierbij is de espresso een derde van het geheel en vult de warme melk de andere twee derde aan. Daar bovenop wordt een heel klein laagje melkschuim geschept.  Zodoende heb je dus veel meer koffiesmaak en drink je niet alleen maar opgeklopte melk. 

We need moar!

Maar niet alles is geweldig aan deze koffie, want zo kun je deze nergens in een groot formaat bestellen. Elke koffietent waar ik de Flat White heb besteld heeft hem alleen maar als kleine optie op de kaart staan. Niet echt geschikt voor degene die alleen wakker worden met een sloot koffie.

Maar goed nu wil je natuurlijk weten hoe je zelf een Flat White moet maken. Als je hebt opgelet tijdens het lezen weet je het al, maar toch zal ik je verder helpen met een ingrediënten lijstje. 

The list

U heeft nodig: 30 ml sterke espresso (1 cupje Nespresso), 90 ml opgewarmde melk (licht opgeschuimd). 

Hieronder nog een stappenplan voor degenen die het zelf niet kunnen verzinnen.

Stap één: giet de espresso in een warm kopje.  

Stap twee: laat de opgewarmde en licht opgeschuimde melk even bezinken en help het een beetje door de beker waar het in zit een paar keer op het aanrecht te tikken.  

Stap drie: giet 60 ml van de warme melk bij de espresso en schep vervolgens een klein laagje opgeschuimde melk op het geheel.

Stap vier: genieten. 

 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *