Hell Fest: een treurige slasher waar niemand op wacht

exc-5c605cbee4966be7f75efedd

Scroll this

Sinds Psycho en later Halloween zijn we in de loop der tijd gebombardeerd met slasher films. Vaak dom en vervelend, soms aardig en zelden echt boeiend. Hellfest brengt ons naar een Halloween pretpark waar tieners naar toe gaan om zich de stuipen op het lijf te laten jagen. Helaas voor hen is het ook het jachtgebied voor een massamoordenaar. Klinkt op zich nog niet heel gek maar helaas, alles is zo standaard en voorspelbaar als je het maar kan verzinnen.

De personages zijn bordkarton en het zal je geen ene moer interesseert wat er met hen gebeurd. Ook de wijze hoe de tieners voor de bijl gaan is nergens spannend of innoverend. Na alle Saw en Hostel films zou je zeggen dat men opzoek is na overtreffende trappen maar nee. Zelfs dat wordt ons niet gegund in Hellfest.

Er heerst een hoge mate aan idee moeheid in de filmindustrie de laatste jaren. Een film als Hellfest wordt voor een appel en een ei gemaakt om vervolgens rond Halloween het tig dubbele te verdienen aan sukkels als jij en ik die hiervoor naar de bioscoop gaan of de film op dvd kopen. Een film die je als ruis op kan zetten als hij ooit op Netflix terecht komt. Maar verder vooral links laten liggen.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *