Een hartvormige ribeye is het beste valentijnscadeau

Scroll this

Dit is het eerste jaar dat je valentijn zonder chocolade of bos rozen gaat doorbrengen, want dit jaar geef je jouw geliefde een hart van vlees: een hartvormige ribeye.

Valentijnsdag staat om de hoek en je hebt ongetwijfeld al een reservering voor een leuk restaurantje staan, of een doos chocolade en een bos rozen gekocht. Dat is wat er van je verwacht wordt van de marketinggoden, dus dan doe je dat, toch?

Dit jaar niet, want dit jaar kun je iets origineels doen. Daarvoor moet he alleen even langs je lokale slager gaan. Ja, dat lees je goed. De slager, niet de bloemist en ook niet de banketbakker. Jij gaat dit jaar het beste en mooiste stuk ribeye ooit kopen voor de liefde van je leven. Want dat is hij/zij/het waard. En om er zeker van te zijn dat je een goed stuk koopt, lees je eerst dit artikel even. Kom zo maar even terug.

Nu je weet hoe je een goede ribeye koopt, is het tijd dat je leert hoe je een hartvormige ribeye snijdt, of laat snijden. Je kunt je slager ook instructies geven natuurlijk. Maar het is leuker om het zelf te doen, natuurlijk. En heel simpen. Je hebt alleen een scherp mes nodig en vijf minuten om het begin van de video van de Bearded Butchers te bekijken.

Hartvormige ribeye snijden is simpel

Gezien? Simpel, toch? Laat een stuk Ribeye van 6-7 centimeter afsnijden door de slager en hak hem thuis bijna door de midden. Vouw hem open en je hebt een hart van vlees. Dat schreeuwt toch harder ”LIEFDE” dan een bonbonnetje met goedkope hazelnootvulling.

pro tip: zout hem vier uur van tevoren en laat hem afkoelen in de koelkast voordat je hem aan je liefde laat zien. Dan is de ribeye extra diep donkerrood als je hem aan je liefde toont.

Bereiden doe je natuurlijk op houtskool. Het prachtig gevormde stuk dode koe gooi je op de bbq tot hij intern ongeveer 45 graden is. Daarna laat je hem 10 minuutjes rusten en kun je samen met he liefde genieten van een hartvormige ribeye.

Hartvormige ribeye