Metallica heeft een eigen bier: Enter Night

Stone Enter Night Metallica Pilsner

Scroll this

Een beetje metalband heeft tegenwoordig een eigen bier. Metallica kon niet achterblijven en heeft nu een eigen pils, gemaakt in samenwerking met craft beer brouwerij Stone.

Bier en metal horen bij elkaar. Het is een onafscheidelijk paar. Daarom is het ook helemaal niet raar dat de metalbands en de craft bier brouwerijen elkaar steeds vaker vinden. Vooralsnog zijn het vooral de kleinere bands die samenwerken met de kleinere brouwerijen, maar een naam als Metallica kan niet bij een klein brouwerijtje aankloppen voor een eigen bier, de band heeft toch enig volume nodig, want ze hebben immers miljoenen fans die het willen drinken. Ook moet er een bepaalde attitude aan de brouwer hangen.

Dat James Hetfield na wat onderzoek aanklopte bij Stone is eigenlijk best logisch. Brouwer Greg Koch en de zijnen vechten al jaren tegen het etablissement van grote brouwers, en met succes. Stone heeft niet al te lang geleden een brouwerij in Berlijn geopend en brouwt in totaal miljoenen liters bier per jaar. Allemaal van uitstekende kwaliteit overigens.

Metallica bier is een pils

Dat de samenwerking op een pils uitgekomen is, is misschien een beetje jammer. Zeker omdat Lars Ulrich aangeeft groot fan te zijn van de Stone IPA en de W00T stout. Maar goed, er moet geld verdiend worden en dan is pils het makkelijkst weg te zetten. Niet iedereen is gecharmeerd van bitter of heel donker bier.

Het Metallica bier krijgt de naam Enter Night Pilsner (verwijst naar de tekst van Enter Sandman) en wordt gebrouwen door dochterbrouwerij Arrogant Consortia (ook wel bekend van de Arrogant Bastard). Het mooiste van dit alles is dat het bier voor een keer niet alleen in de VS uitgebracht wordt, maar dankzij Stone’s vestiging in Berlijn ook gewoon in Europa verkocht gaat worden. We moeten er wel iets langer op wachten. De eerste blikken komen ergens maart in de schappen te staan (update: het werd april. Koop hier Enter Night Pilsner in Nederland!), de Amerikanen kunnen er nu al van genieten.

Stone Enter Night Pilsner