Dit is de nieuwe en heel erg dikke BMW concept M4 GTS

exc-55cde821e4b0989acdaef723

Scroll this

Na al die dikke M4’s van de afgelopen tijd vond BMW het zelf blijkbaar ook tijd worden dat hun eigen ‘simpele’ M4 modelletje een beetje meer ballen moest gaan tonen.  Zie hier de BMW Concept M4 GTS. Het straat legale circuit monster is met onthuld op Pebble Beach Concours d’Elegance en is nog awesomer dan je nu denkt. 

Zoals in echte GTS stijl draait het bij deze versie ook weer om minder gewicht, meer power en zelfs om waterinjectie. Dat laatste klinkt als iets wat niet moet mogen, maar BMW doet het toch omdat het ervoor zorgt dat je de Turbo op hogere boost kan werken. Er wordt namelijk een waternevel in het inlaatspruitstuk van de motor gespoten waardoor deze koeler blijft en waardoor de turbo dus beter kan werken zonder dat deze hoeft in te leveren op betrouwbaarheid. Daarnaast zou de auto er in zijn geheel nog zuiniger van worden ook! Dit alles houdt in dat de drie liter zes in lijn meer paardenkrachten eruit zal pompen dan degene in de standaard M4. Hoeveel meer wil BMW helaas nog niet zeggen.

Naast dit prachtige stukje techniek is de GTS lichter door gebruik van CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic) in onder andere de motorkap. Dit ultra lichte materiaal wordt op dit moment ook gebruikt in de i3 en de i8. Daarnaast zijn de splitter aan de voorkant en de vleugel aan de achterkant handmatig van positie te veranderen.

En dan nog iets waar de auto niet beter of harder van zal gaan rijden. BMW heeft namelijk OLED achterlichten geïntroduceerd met dit model. Simpel gezegd zijn dit extreem dunne, maar extreem duidelijke achterlichten in een mooi slangachtig patroontje. Deze lampen zou je ook binnenkort op andere modellen voorbij moeten zien komen volgens BMW.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *