Stylish AF: Wintertrends

exc-57fd14e9cd0f68d3f4685ea6

Scroll this

De seizoenswisseling is een interessante tijd voor modeliefhebbers. Deze winter is ook (weer) het seizoen van de comfortabele maar goed gestijlde outfits. The most wonderful time of the year komt er weer aan, hieronder de 5 essentials voor een top outfit deze winter.

Look no.1

Simplicity is key. Een lekkere donkere jeans met een mooi gekleurde trui erover. Een dingetje om te onthouden is dat je trui een beetje moet opvallen. Daarmee wordt bedoeld, geen gekke kerstprints maar bijzondere kleuren. Probeer wijnrood (bordeaux) en indigo blauw. Een print mag, maar alleen als je dat zelf aandurft. 

Let bij het aanschaffen van je trui wel even op de hals. Deze moet goed sluiten. Een trui met een te diepe hals hangt om je nek en vergroot het ‘zwerver effect’.

Look no.2

Voeg iets toe aan een basic look. Draag een bomberjack of sportief jasje. Ga voor de met schaap gevoerde pilotenjas en zorg ervoor dat je een aantal basis shirts in de kast hebt. Jeans of een chino eronder en klaar ben je. Durf je met een feestje of gelegenheid iets gewaagds te laten zien? Stijl dan een hoed met je jas of blazer. Dit is namelijk niet alleen voor hipsters of rocksterren. Vind je een hoed te ver gaan, probeer dan eens een bowtie oftewel een strikje. Deze trend is overgewaaid uit Groot Brittannië en maakt een look helemaal af. Een andere tip: combineer de hoed en het strikje niet met elkaar. De echte fashionables zullen dit ongetwijfeld willen proberen maar doe dit stap voor stap! Probeer eerst eens één item voordat je helemaal los gaat. Niemand wil Bassie de clown op zijn feestje en jij wilt niet voor paal staan.

Look no.3

Denim on denim, eindelijk! Het mag! Draag je jeans met een wit t-shirt of overhemd en stijl deze met een jasje of een denim shirt. Je kunt je denim shirt open dragen voor een nonchalante look. Durf jij echt, dan draag je een denim overhemd met zelfs daarover nog een denim jas. Als je je van tevoren adviseren over de verschillende kleuren, dan kun je een onwijs gave outfit samenstellen! Daag jezelf eens uit. Het grote voordeel van de denim on denim look is ook nog, dat als het echt goed koud is, je dit het makkelijkste kunt dragen. Denim is een vrij dikke maar soepele stof en houd je goed warm.

Look no.4

Er is geen winter look zonder winterjas, ik ben van plan om hier nog een artikel over te schrijven maar dat is voor later. Voor nu: de wollen trenchcoat. Deze jas maakt je outfit helemaal af. Het oogt chic en het is ook nog eens een hele warme jas waarin je er niet uitziet als een Michelin mannetje. Kies je voor een lange jas, zorg dan dat je zelf ook lang genoeg bent. Anders verzuip je erin. Het enige grote nadeel van dit soort jassen is dat ze niet goed tegen het Nederlandse klimaat kunnen. Wol en water gaan helaas niet samen. Je jas word hiervan ontzettend lelijk en mocht je echt doorweekt raken, dan kun je hem dus weggooien. Maar gelukkig mag ook de bomberjas mee deze winter, hier zijn al extra gevoerde varianten van gespot. Deze jas komt er in een lang en kort model en kan flink wat meer water hebben dan de wollen winterjas.

Look no.5

Als het koud word buiten, wil jij warm blijven. Mijn tip: laagjes! Een overhemd met een trui bijvoorbeeld en daar kun je nog een t-shirt onder doen. Het ziet er niet alleen leuk uit, jij bent ook niet aan het bevriezen. Een t-shirt, los jeans overhemd en daarover je jas, ziet er ook altijd super leuk uit. Het lijkt bij deze look vaak of je niet zo erg je best gedaan hebt. Dit kan ook heel voordelig uitkomen.

Als laatste wil ik je nog even wijzen op de accessoires die je ook op deze foto’s terug ziet. Een sjaal is niet alleen voor dames, probeer het eens uit. Spuit je favoriete luchtje er -EEN BEETJE!- op en je ruikt de hele dag lekker.

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *