Volgens BMW rijd je in de toekomst op deze Motorrad Vision Next 100 Concept

exc-57fe3c0780e01cf3b5dc250b

Scroll naar beneden

Hij blijft helemaal zelf staan dankzij ingebouwde zelfbalancerende techniek, stoot 0 uitlaatgassen uit en laat je de perfecte lijn door de bocht nemen. Dat is de Vision Next 100 Concept waar BMW Motorrad mee op te proppen is gekomen.

De vreemd uitziende brommer heeft een omgekeerde V-vorm om een reden. Hij kan zich hierdoor uitrekken of inkorten. Dit komt de rijeigenschappen in de bocht tengoede en fungeert tegelijk als vering zodat je ten alle tijden soepel over de weg cruiset. Daarnaast is het, samen met het zelfbalancerende gedoe, een veiligheidsaspect waardoor de bestuurder helemaal geen helm meer op hoeft. Wel een raar brilletje en een raar pakje.

Maar die bril en dat rare pakje hebben beide ook hun eigen functionaliteit. De bril geeft alle nodige informatie weer, waaronder ook de ideale lijn bij elke snelheid. Het pak is speciaal ontwikkeld om de lichaamstemperatuur van de rijder op een comfortabel niveau te behouden. Aan koude oren is niet gedacht.

Natuurlijk is er bij deze BMW nog helemaal geen sprake van een productiemodel. Het gaat hier om een concept en daar blijft het voorlopig ook bij.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.